Kako osvojiti ženu
   
   

 

Sledeći tekst sam pronašao negde na internetu, počeo da čitam i svideo mi se. Naime radi se o nekoj reklami za neki proizvod Wild Angel feromoni, napisao ga je navodno neki dr.Chevalier, verovatno psiholog ili nešto slično sudeći po tekstu. Što se tiče autorskih prava na tekst, navedeno je da je potpuno besplatan i da ga treba kopirati u što više primeraka i podeliti sa što više muškaraca. Naravno i ženama bi mogao da bude od koristi, ali kako naslov kaže ipak je namenjen muškarcima.

Ja sam se trudio da prevedem tekst u duhu našeg jezika i na nama shvatljiv način, ali nisam izmenio suštinu.

Sadržaj:

1 Sve je u glavi
- Lepa žena - gospodarica svemira
- Samopouzdanje je ključ uspeha

- Samopozdranje se vidi u očima
- Zašto žene ne vole stidljive muškarce?
- Male razlike

- Šta žene primećuju na muškarcu?
- Zašto žene vole loše momke?
- Prijateljstvo?
- Zašto žene ne vole mamine sinove?
- Žena želi da bude broj jedan

- Isti čovek, drugi auto
- Zeleno je uvek u modi

- Zašto se žene takmiče za muškarce?
- Životna pravila

2 AKCIJA
- Samo napred!
- Stidljivost
- Igra reči
- Samo polako

- Strah od odbijanja
- Sedam pravila za izlaske
- Signali
- Pogled u oči
- Ne zaboravite...
- Noćni život
- Budite misteriozni
- Ćutnja je zlato
- Šta uzbuđuje žene?
- Pristupanje ženama u grupi
- Super lepotice
- Poljubac
- Tipovi žena

- Šta žene kažu, a šta stvarno misle
- Steve McQueen

3 VEZE
- Kruške i jabuke
- Komplimenti
- Sedam pravila uspešne veze
- Kako lagati ženu?

- Racionalno sa "volim te"
- Telefon – ženin najbolji prijatelj
- Praktični načini za kontrolisanje žene
- Žene dolaze i prolaze, prijatelji ostaju

4 KAKO OSVOJITI ŽENU ONLINE
- Afere u cyberspace-u
- Vi ste šef
- Zapovedi online romansi
- Kako odgovoriti na njenu poruku?
- Kako je pozvati na sastanak?

 

SVE JE U GLAVI

Lepa žena – gospodarica svemira

Kada budem imao decu, za njihove 18-te rođendane sinu ću kupiti kabriolet, a ćerki platiti operaciju povećanja grudi. Šalu na stranu, ali gorka je istina da u današnjem društvu izgled predstavlja najvažniji atribut koji žena može da ima. Lepa žena, bez obzira na obrazovanje ili novac, pod uslovom da ima barem malo mozga, najmoćnije je stvorenje na planeti. Ona kontroliše praktično sve muškarce. Čak su i homoseksualci bespomoćni pred ženskom lepotom. Mi muškarci, naivni kakvi jesmo, učinićemo sve kako bi joj udovoljili, u svesnoj ili podsvesnoj želji da će nam "dati". Postoje žene koje nikada nisu same platile piće ili klopu, podigle kutiju ili promenile gumu na autu. Zašto i bi kada postoje horde muškaraca sa nabreklim pantalonama spremni da skoče na svaki njihov mig. Istim tim ženama, ukoliko se odluče da uđu na tržište rada, vrata su najčešće širom otvorena. Pametna i lepa žena ne mora da spava sa svima okolo da bi uspela. Svoju lepotu može da koristi kao šargarepu na štapu, držeći je blizu, ali opet dovoljno daleko od dometa napaljenih muškaraca. Mi tapkamo za njom i skačući na svaki njen mig mislimo: "Danas je dan, danas ću da je kresnem. Ona to želi, znam da to želi". Problem je u tome što ona to ne želi – za nju smo mi papci.

Povratak na početak

Samopouzdanje je ključ uspeha

Gore navedeno ponašanje muškaraca rezultiralo je svetom punim papaka i šonja, tipova koji skaču na svaki mig žena u nadi da će dobiti malo odobravanja i nagovještaj seksa. Moderni muškarac hoda svetom kao po jajima, bojeći se da će reći "krivu stvar", plašeći se da ženi ne pokaže svoj urođeni seksualni interes, u strahu da bude odbijen i ponižen – uplašen svoje prirode. Sve je to neprirodno. Tamo nekakav društveni pokret ne može izbrisati pet milijardi godina evolucije. Priroda je muškarcu namenila da bude jak, odlučan i seksualan – to je razlog zašto testosteron teče našim venama. To je muškarčevo pravo, njegovo nasleđe kao pripadnika muškog roda. Prava istina je da žene, bez obzira šta govorile i koliko protestvovale, žele da se muškarac ponaša kao muškarac. Ako zagrebete površinu videćete da sve one ustvari ne žele da se muškarac ponaša poput žene ništa više nego što mi želimo da se žene ponašaju poput muškarca. Zato, umesto da se uvlače ženama u dupe, vreme je da muškarci počnu da se ponašaju kao muškarci. Ironično, tako će postati prokleto privlačni suprotnom polu!

Evo kako se ponaša šonja:

 • traži odobrenje od žene
 • obavlja razne poslove za nju
 • predvidljiv je i dosadan
 • zove curu svaki dan ili, još gore, nekoliko puta dnevno
 • pokušava da kupi njeno vreme i pažnju sa poklonima, večerama i slično
 • nervozan je, nesiguran i previše dobar prema ženama
 • ponaša se kao ženin prijatelj (ili prijateljica) umesto kao ljubavnik
 • uvek joj je dostupan
 • bez protesta toleriše njeno grubo ponašanje, kašnjenje, otkazane sastanke i slično
 • radi svakakve usluge ženi u nadi da će je kresnuti
 • dopušta da žena kontroliše njihovu vezu
 • u strahu je da će ona otići ako kaže "nešto pogrešno"
 • opsednut je svime što ona kaže i stalno to analizira
 • oseća sramotu i krivicu zbog svoje seksualnosti
 • dozvoljava da žena manipuliše njime i tretira kao hodajući novčanik
 • toliko mu treba seks da bi mu ga trebali prepisati preko socijalnog
 • čak i kad dobije malo akcije, loš je u krevetu

Sušta suprotnost od upravo nabrojenog je seksualno samopouzdanje. Da bi znali što je to seksualno samopouzdanje pogledajte bilo kojeg "lošeg momka" u akciji – jednog od onih odvratnih, sebičnih seronja za koje se žene zaklinju kako ih mrze, a ustvari lete ka njima poput mrava koji su upravo otkrili fabriku slatkiša. Zašto žene vole takve tipove? Zato jer razmišljaju sa svojim emocijama, a ne sa logikom – a loši momci su seksualno privlačni.

Šta tačno određuje seksualnu privlačnost?

Samouvereni muškarci:

 • su izazov, a ne otirači
 • ne pravdaju se za ono što jesu (zrače seksualnošću i ne opravdavaju se zbog toga što su muško)
 • misle da su oni "prilika", a ne žena
 • nepredvidivi su i neukrotivi
 • ne zanima ih da bude politički korektni, da se menjaju da bi dobili odobravanje žena i budu previše dobri
 • ne moraju da razmenjuju novac i poklone za seks ("izlasci")
 • uvek kontrolišu vezu
 • ne tolerišu da ih žena gnjavi
 • imaju muški govor tela
 • prirodni su vođe, a ne pratioci
 • besramno gledaju ženska tela
 • nije ih briga ako uspu kod neke posebne žene jer znaju da druge čekaju u redu; žele seks ali im ne treba i nisu očajni da ga dobiju
 • nisu uvek dostupni
 • ne izvinjavaju se za ono što jesu
 • u blizini žene ponašaju se kao muškarci, a ne kao ulizice

Ukratko, muškarci koji imaju seksualno samopouzdanje veruju u sebe i svoju seksualnost i nije ih briga šta društvo misli o njima. Ali za razliku od loših momaka nisu zli prema ženama – naprotiv, vole njihovo društvo i dobro se odnose prema njima. I ženama ih nikad nije dosta! Dobra vest je da ne morate biti građeni poput Arnolda Schwarzeneggera ili izgledati kao Brad Pitt da bi imali samopouzdanje. Dovoljno je probuditi svoju urođenu muškost i dopustiti da je svi vide. Kada muškarac postane siguran u svoju seksualnost njegova se slika o samom sebi menja i postane mu udobno da bude ono što jeste umesto da stalno prilagođava svoje ponašanje kako bi se uklopio u društveno prihvatljivi format. Žene ga mogu pogledati u oči, pročitati njegove telesne signale i odmah znaju da je dobar u krevetu. Umesto da očajnički traži odobrenje žena i juri za njima poput verne pudlice, sada je on "meta" i žene ga žele jer se transformisao od otirača za noge u izazov. Stara poslovica kaže: "Radi ono što si oduvek radio i dobijaćeš ono što si oduvek dobijao". Ako želite da zračite seksualnim samopouzdanjem, morate promeniti dosadašnje ponašanje i činiti ono što vam je priroda namenila.

Povratak na početak

Samopouzdanje se vidi u očima

Koji je najefikasniji način gledanja žene u kafiću ili klubu? Vaš cilj mora biti da žena vidi onaj seksi sjaj u vašem oku. Pogledajte je direktno u oči, kao da želite da je hipnotišete, nasmešite se i recite u sebi: "Sviđa mi se to što vidim".

Korištenje pogleda služi dvostrukoj svrsi. Kao prvo, pogled izražava jasan interes koji imate prema njoj. Drugo, možete posmatrati i čitati šta ona komunicira kroz svoj pogled. Važno je znati da skretanje pogleda implicira slabost. Kada uspostavite kontakt pogledom prvi put neka ona prva skrene pogled. To može biti neugodno, ali probajte - deluje. Ako muškarac koristi svoj pogled nepravilno time može uništiti svoje šanse kod žene. One su intuitivne i prema načinu na koji ih gleda mogu osetiti da li je muškarac očajan ili pak ima samopouzdanja. Ako muškarac izbegava kontakt očima šalje poruku da mu nedostaje iskustva sa ženama, da je sramežljiv i bez samopouzdanja. Ako pak bulji previše, time čini da se žena oseća neugodno. Muškarci koji nemaju puno iskustva sa ženama gledaju ih na pohotan način. Muškarac koji gleda ženu sa samopouzdanjem koje govori "Mogu da te imam" vrlo je privlačan ženama.

Povratak na početak

Zašto žene ne vole stidljive muškarce?

Evo zašto… Šonja:

Nikada ne čini prvi korak
Žene žele da ih muškarac pozove van, planira ceo događaj i poljubi kada to najmanje očekuju – ukratko, rizikuje. Znam da je rizik odbijanja frustrirajući, ali nećete dogurati daleko ako ne napravite prvi korak. Pored nedostatka inicijative, sramežljivi ljudi uopšte znaju da budu pasivniji, a takvi muškarci mogu biti vrlo iritirajući. Nemojte oklevati da kažete svoje mišljenje ili zamerke ako ih imate.

Nije spontan
Jednom kada ste u vezi sa curom ništa je ne može obradovati nego da je spontano pokupite i odvedete na spontani izlazak, bez da razmišljate želi li ona to ili ne. Pokupite je i nemojte joj reći gde idete. Ako je muškarac previše stidljiv, verovatno je da hoda na prstima nastojeći da joj udovolji umesto da se opusti i pokaže koliko živ može da bude.

Uvijek pita za dozvolu
Uz nedostatak spontanosti, stidljivi muškarci traže ženino odobravanje i konstantno od nje traže dozvolu pre nego li učine bilo šta, od poljupca pa do seksa. Ako želi da bude poljubljena, znaćete kada probate, a ako ste pogrešili verovatno ćete samo poljubiti njen obraz.

Nesiguran je
Dobar deo stidljivosti izvire iz nesigurnost, što prilično odbija žene. Ako niste dovoljno sigurni u sebe da možete prići ženi i započeti razgovor, zamislite koliko mogućnosti propuštate. Osim toga, zašto bi žena želela da razgovara sa muškarcem koji za sebe ne misli da je zanimljiv.

Treba mu dadilja
Ni jedna žena ne želi tipa o kojem mora da brine kada je s njim napolju ili u bilo kojoj drugoj društvenoj situaciji, baš kao što ne želi da mu bude vodič u krevetu.

 

Sada kada znate kako je vaša stidljivost odbojna ženama, evo nekoliko saveta kako postati pouzdaniji u sebe. Samopouzdanje se ne može steći preko noći, ali uz vežbu moguće je postepeno skinuti ljusku stidljivosti:

Radite na vašem samopouzdanju
Izgradite svoje samopouzdanje tako što ćete napraviti listu vaših dostignuća u životu, vaših karakternih i ostalih osobina, ukratko svemu što mislite da vam ide u plus. To vam može pomoći da shvatite koliko ste ustvari dobri.

Budite dobri sa svakim
Poduzmite korake da postanete društveniji. Razgovarajte sa svakom ženom na koju naiđete, prodavačicom u pekari, tetom u kiosku itd. Jednom kada naučite da otpočnete razgovor sa osobom na koju ste naišli, biće vam lakše da razgovarate sa onom slatkom plavušom iz kafića.

Skinite je sa trona
Ponašajte se s njom kao da ste sa nekim od svojih prijatelja, a ne sa kraljicom. Ne plašite se da rizikujete. Neka njima klecaju kolena kada su sa vama.

Mnogi muškarci misle da su obazrivi prema ženskim osećajima ukoliko se slažu sa svim što ona kaže. To joj se možda može svideti u početku veze, ali ako tako nastavite ubrzo će izgubiti svako zanimanje za vas. Bez obzira koliko pričale da su nezavisne i snažne poput muškarca, žene još uvek vole da budu u blizini spontanog muškarca koji zna da preuzme stvar u svoje ruke u svakoj situaciji. Žene vole osećaj uzbuđenja koji imaju u blizini takvih snažnih muškaraca.

Evo nekoliko načina kako preuzeti inicijativu:

 • Napravite plan: Žene vole kada muškarci naprave planove za izlazak, na primer, večeru bez da ih prethodno išta pitaju, zbog toga se one osećaju "posebno" i "romantično".
 • Budite izazov: Ako vam žena kaže da napravite nešto što nije u skladu sa vašim željama, ukusom ili shvatanjima, suprotstavite joj se i nemojte to učiniti.
 • Kažite šta mislite: Nemojte se bojati reći šta mislite, čak i ako je suprotno od onoga što ona kaže. Žene više cene muškarca koji ima svoje stavove od onoga ko se kukavički složi sa svime što ona kaže.

Važno je da možete izraziti svoje želje i stavove bez brige za posledice.

(Vaginalna) manipulacija

Rešite ovaj mali kviz. Da li:

 • pristajete da gledate romantične komedije, pozorišne predstave i slične dosadne stvari, čak i ako vas nije volja (a ona istovremeno nikada ne uzvrati odlaskom na fudbalcku utakmicu)
 • uvek plaćate u kafiću ili restoranu, čak i ako i ona ima solidno plaćen posao?
 • Seksate se samo kada ona to želi i kada je za to "raspoložena"
 • Promenili ste frizuru, odeću ili auto u skladu sa njenim zahtevima?
 • Njezin ste šofer, rešavatelj problema i finansijer?
 • Zovete je, a ona vam se ne javlja ili je iz nekog razloga "sprečena"?

Ako ste odgovorili sa "da" na ovo i stotine sličnih pitanja žrtva ste seksualne manipulacije. Bojite se da će vam, ako se ne podvrgnete njenim zahtevima, uskratiti seks. Bez obzira da li muškarci to znaju (ili žele da priznaju), žene u potpunosti kontrolišu seksualnu arenu. One znaju da je njihov izgled muškarcima poput neodoljive droge. One znaju da pohota trenutno isključuje muškarčevu sposobnost da bude razuman. One znaju da muškarac želi seks i da će učiniti sve da bi dobio seks, uključujući i ponašanje suprotno svojoj muškoj prirodi. To je ogromna moć, a žene su eksperti u njenom iskorištavanju. Seks bi trebao da bude zabava i veza između partnera, ali za većinu žena on je pre svega oruđe. Žene mašu seksom ispred muškarčevog nosa poput šargarepe na štapu, znajući da će on učiniti sve što žele za seks ili obećanje istog. Ukratko, žene su majstori seksualne manipulacije. Žena će se brijati, čupati obrve, farbati kosu, šminkati, izgladnjivati, povećavati grudi, peglati bore i vaditi salo, sve kako bi imala što veću seksualnu moć nad muškarcem. Nažalost, u našem društvu ženama je dozvoljeno da zloupotrebljavaju svoju seksualnu moć. Dozvoljeno im je da otvoreno paradiraju sa svojom seksualnošću, a istovremeno tvrde da su žrtve. Dozvoljeno im je da zavode muškarce kako bi ovi otvorili svoje novčanike. Dozvoljeno im je da koriste seks kao svoje oruđe – i uskrate ga – kako njima odgovara. U njegovoj suštini, muškarčev seksualni nagon je iskren. Ali u rukama manipulativne žene postaje njegov najveći neprijatelj – pretvara ga u marionetu koja pleše na ženin ritam. Mi plaćamo večeru, tolerišemo promene raspoloženja, napuštamo prijatelje i "mazimo" se na kauču gledajući Prijatelje ili "Seks i grad", sve u nadi da ćemo – da jebemo. Kada muškarac preda svoju moć ženi ona ga nazove "kavaljerom". U prevodu: šonja kojim manipuliše kako hoće. To nije lepo. Ustvari, to je sramota. Rešenje je jednostavno: nemojte dozvoljavati takve stvari. Žene su poput razmaženih derišta – morate znati da kažete "dosta" i da nacrtate granicu.

 

Evo nekoliko saveta kako staviti kočnicu na žensku seksualnu manipulaciju:

Budite vjerni sebi
Ako želite da vidite "Umri muški III" umesto nekog srceparajućeg smeća iz Južne Amerike, učinite to. Ako ona ne želi – gledajte sami.

Prestanite da joj plaćate
Finansiranje njenog društvenog života omogućava joj da iskorištava svoju seksualnu moć.

Odredite granice
Slomite njenu dominaciju na seksualnom planu. Insistirajte na kompletnoj vezi – seks kada vi to želite, ne samo kada je nju volja.

Budite spremni da izgubite
Rizikujte gubitak seksa. Kada se suprotstavite njenoj manipulaciji ona će vam uskrati seks, plakati, vikati ili vas čak ostaviti da nađe poslušnijeg šonju. Bolje vam je da je se rešite nego da gubite vreme volontirajući u njenoj seksualnoj manipulaciji.

Otiđite
Ovo je vaša konačna obrana, ako ništa drugo ne pomaže. Nemoj dozvoliti da manipuliše tobom. Otiđi. Po statistici ima ih dva puta više na zemaljskoj kugli.

 Povratak na početak

Male razlike

Muškarci vole otvoreno da gledaju u žene – to je sirova priroda u akciji. Volimo kako im grudi poskakuju dok hodaju, volimo njihove guze u uskim pantalonama, noge u visokim štiklama... I više smo nekako sretni kada imamo priliku da balavimo na prizor golog ženskog tela. Žene rade isto. Zure u muška dupeta, ruke, ramena i da, čak i izbočinu u pantalonama. Razlika je u tome što žene to čine veštije od nas tj. teže ih je uhvatiti. Tu međutim razlike tek počinju, jer žene dodaju još nešto u miks: skupi satovi, naočare i odeća, signal su statusa, novca i moći i ti su elementi takođe među onima koji će ženi upasti u oko isto kao i markantna faca i čvrsti gluteusi. To je razlog zašto često možemo videti ružnog ali bogatog muškarca sa zgodnom ženom pod rukom.

Međutim, ono što se događa dalje predstavlja sledeću veliku razliku između polova. Muškarci su toliko vizuelni da ih može uzbuditi izlizala crnobela fotografija žene koja skida grudnjak. Toliko smo vizuelni da bi išli u krevet sa ženom čiji je IQ manji od obima njenih grudi. Naučne studije su dokazale da se nivo testosterona u krvi muškarca povećava kada gleda seksualno eksplicitne prizore. Istraživanja su pokazala da se muškarci fokusiraju isključivo na vizuelni aspekt seksa. Prava istina je da, kada muškarac gleda u lepu ženu razmišlja samo o dve stvari: kako ona izgleda gola i kako bi mu bilo u krevetu s njom. Nije ga briga ko je ona, odakle dolazi i šta je jela za ručak – sve što želi je da ode u krevet sa njom. Može i bez kreveta.

Ženama je pak ta reakcija bizarna. Zašto bi neko želeo da spava sa nekim koga ne poznaje, pitaju se one? Upravo to je razlog zašto žene, iako mogu da se uzbude na prizor atraktivnog muškarca, ne žele nužno odmah i otići s njim u krevet. Evolucijski biolozi teoretišu kako je to iz razloga usporavanja reprodukcije – kada bi žene bile napaljene poput muškaraca, ljudska bi se rasa razmnožavala kao vinske mušice. Dok studije pokazuju kako vizuelni stimulans stvarno uzbuđuje žene, ženina želja za seksom zavisi više od psiholoških faktora. Na žensku volju za seksom utiče mnogo kompleksnih psiholoških faktora u kombinaciji sa trenutnim raspoloženjem, razdobljem menstrualnog ciklusa, mogućnošću razmene seksa za novac ili sigurnost itd. Ženske seksualne fantazije fokusiraju se na emocije umesto na grafičke detalje seksa sa nepoznatima. Ženu će pre uzbuditi (i pripremiti na seks) čitanje ljubavnog romana ili gledanje romantične komedije nego gledanje nabildovanog muškarca koji ide ulicom. A kada i gledaju nekog takvog, verovatnije je da će fantazirati kako s njim šetaju pored plaže, držeći se za ruke i diskutuju o njihovoj zajedničkoj budućnosti nego o seksu.

Povratak na početak

Šta žene primećuju na muškarcu?

Kada muškarac primeti zgodnu ženu njegova muška priroda odmah proradi. Za muškarca, imaginacija stvara anticipaciju i želju za participacijom. To je razlog zbog čega su striptizete obučene kada se pojave na sceni. Sa druge strane, kada žena primeti muškarca, njene prve misli su retko kada seksualne prirode. Mnogo je verovatnije da će žena primetiti muškarca jer izgleda kao neko ko može da se brine o sebi (i njoj) fizički, emocionalno i naravno finansijski. Kao neko ko može da se nosi sa životnim izazovima.

Kada muškarac primeti ženu u kafiću ili klubu, dve misli mu se trenutno nađu na pameti:

 1. Kako bi izgledala gola
 2. Kakva bi bila u krevetu

Kada žena primeti muškarca, tri su misli koje joj padnu na pamet:

 1. Da li on izgleda kao da ima posao
 2. Da li on izgleda kao da ima dobar posao
 3. Da li on izgleda kao da može zadržati posao dovoljno dugo da joj koristi

Muškarci primete konture i obline. Žene primete formu i strukture. One takođe primete muškarčeve oči, ruke, zube osmeh i njegov stil. Žene međutim više zanimaju muškarčevi kvaliteti i primete muškarce koji imaju samopouzdanja, stila, smisao za humor i inteligenciju. Iako žene kažu da ne vole kada muškarci gledaju u njihova tela, doslovno se tope kada ih muškarac za kojega bi mogle biti zainteresirane pogleda u oči. Muškarac koji zna da koristi svoj pogled biće mnogo uspešniji od onoga koji ženu ne gleda direktno u oči. Razmena pogleda je kritična tačka zavođenja i izražava interes. Ne vraćajući pogled gubite veliku prednost.

Povratak na početak

Zašto žene vole loše momke?

Večna je to misterija: žene tvrde da žele nežnog i pažljivog muškarca, ali dokazi iz stvarnog života pokazuju nam da su lude za egoističnim mačo muškarcima – takozvanim lošim momcima. Istina je gorka. Dobar momak ne zna svoje prioritete. Nastoji da zadovolji svakog po svaku cenu, svoje roditelje, prijatelje i cure – čak i kada to znači da mora žrtvovati vlastitu sreću.

Drugim rečima, on je slab karakter koji dopušta da ga drugi gaze.

Dobar momak ne predstavlja izazov i čak i ako uspe da nađe devojku uskoro joj njegova dobrota postane dosadne i ona ga napusti.

Loš momak, sa druge strane, zna šta radi. Snažan je, dominantan, neukrotiv muškarac koji zna prioritete svoga života i sebe stavlja na prvo mesto. Ne dozvoljava da ga drugi gaze i kao takav ženama predstavlja izazov.

Ljudski rod smatra sebe civilizovanim, međutim činjenica je da smo u dubini duše još uvek životinje. Stvarnost je da u sebi imamo programirane instinkte stare milionima godina koje svega par hiljada godina civilizacije ne može samo tako izbrisati.

Kroz vreme, evoluirali smo i prilagodili smo se okolini – uključujući i naše rituale parenja. Stoga, da strategija "lošeg momka" ne funkcioniše, bila bi već napuštena. Ali obzirom da radi, i radi dobro, lošim momcima i danas cvetaju ruže.

Ono što žene žele i treba im su dve su potpuno različite stvari. Civilizacija diktira ženama da žele dobrog, porodično orjentisanog muškarca. Međutim, evolucija govori ženama da im treba čvrst dominantan muškarac kako bi imale zdrave i snažne potomke i kako bi ih snažni muškarci mogli zaštititi. Na žalost ili na sreću, animalni instinkti jači su od naučenog ponašanja. Većina žena ne traži namerno loše momke već ih oni privlače zbog ponašanja koje zadovoljava njihove genetski programirane instinkte za parenje. Žene su se navikle na milost svojih genetski programiranih instinkta. Što pre to prihvate, muškarci će razumeti šta žena hoće i kombinovati to sa nekim elementima dobrog momka koje žena želi. Ako možete postići balans između dominantnog ponašanja kakvo žena instinktivno treba i dobrog ponašanja koje žena želi kako bi bila zadovoljna, postići ćete ubojitu kombinaciji kojom ćete privući i zadržati bilo koju ženu.

Evo neke od osobina za žene idealnog muškarca:

 • tera ih na razmišljanje
 • zbog njega se osećaju uzbuđeno i seksi, a ne dosadno
 • zna prioritete u svom životu i ne dopušta nikome da ga gazi
 • nije ga strah da kaže svoje mišljenje
 • predstavlja im izazov
 • ima elemente misterije
 • spontan je
 • daje njima i sebi prostora i slobodu
 • ljubavnik je, a ne mamin sin
 • kavaljer je

 Povratak na početak

Prijateljstvo?

U cilju utvrđivanja da li je neki muškarac vredan za vezu s njima, ili čak običan izlazak, ženi trebaju dva uslova (poređana po važnosti):

 • prirodnu privlačnost prema spomenutom pojedincu
 • muškarca koji razume ženske potrebe (nisam rekao šonju)

Ako prvi kriterijum nije postignut, žena neće krenuti u vezu da dotičnim muškarcem. Ne želi u potpunosti da ga odbaci jer, na kraju, zašto bi ignorisala muškarca koji zadovoljava neke njene emocionalne i druge potrebe, pa ga stavlja u kategoriju "prijatelja".

Biću direktan: ako žena kaže da sa vama "želi da bude samo prijatelj" to doslovno znači da nema apsolutno nikakve namere da bude s vama u vezi samo nema lep način na koji bi to rekla. Ono što stvarno time želi da kaže: "Podsećaš me na mog mlađeg brata pa nema šanse da ti dam bilo šta više od poljupca u obraz, ali simpatičan si dečko pa se možeš muvati oko mene kako bi mogao da mi činiš usluge, budeš moj šofer i slušaš detalje o drugim muškarcima sa kojima se jebem".
"Samo prijatelj" dakle nije ništa drugo nego eufemizam za šonju koji neće dobiti akcije. Nažalost, većina muškaraca misli da to znači "još uvek te ne poznajem dovoljno dobro da bi donela konačnu odluku". Kao rezultat toga muškarci čine groznu grešku i jure za tim ženama u nadi da će one promeniti mišljenje i tako gube i ono malo privlačnosti koje im je ostalo. Pravilo kaže da trčite u brda ukoliko u njenom odgovoru čujete bilo koji od sledećih izraza: "prijatelj", "dobar", "kao brat", "ne na taj način", "malo zbunjena", "prostor", "nisam sigurna", "karijera", "ah", "uh".

Normalno je da muškarci i žene prvo postanu prijatelji, a zatim, ako su oboje i dalje zainteresovani jedno za drugo, istraže dalje mogućnosti. Problem je što muškarci obično vole da odgađaju stvari pa kada dođe vreme za korak dalje oni ga propuste. Kada konačno kažu šta žele najčešće je prekasno jer su u očima žene već postali prijatelji. Nema ništa loše u tome da ste bliski prijatelj sa ženom. Sve dok ste joj privlačni ona će želeti da ode korak dalje. Problem nastaje kada ona više nije zainteresovana za vas i tada dolazi do "budimo prijatelji" izgovora. Problem leži u muškarcu.

Većini muškaraca postane udobno u prijateljstvu i kada dođe vreme da krenu u akciju uhvati ih strah da će ih njihova prijateljica odbiti. Zbog toga neki muškarci održavaju status quo. Očigledno je da muškarci koji razmišljaju na taj način ne shvataju važnost svoje biološke misije. Nije loše imati prijateljicu, ali muškarac mora dobro da zna da je njegova biološka misija da uspostavi ekskluzivnu vezu za ženom koju želi. Opstanak mu nalaže da između mogućeg gubljenja prijateljstva sa ženom i iskazivanja pravih osećaja prema njoj uvek mora da odabere drugu opciju. Tako barem nije prokockao svoje vreme (ponekad čak i godine) čekajući na nju i moći će potrošiti svoju energiju na ženu koja ga želi. Ako muškarac rizikuje i kaže svojoj prijateljici da želi da bude u vezi sa njom a ona mu servira "budimo prijatelji" rutinu, jedini način da je dobije je da učini nešto riskantno... Jedino rešenje je prekinuti svu vezu sa njom i tako joj postati izazov. Ako ženi nedostaje vreme provedeno s njim moraće ući u vezu. U protivnom, on neće trošiti svoje dragoceno vreme na nju.

Postati izazov ne može garantovati da će se žena zainteresovati za vas, ali postoji šansa da uspe. Ako pak on nastavi da provodi svoje slobodno vreme sa ženom koja samo želi njegovo prijateljsko rame ili ako nastavi da joj se udvara, ona će definitivno izgubiti sav respekt i interes za njim. Muškarac mora da shvati da su njegove veze, vreme, pažnja i ljubav vredni i da se ne smeju deliti besplatno.

Stara poslovica kaže: "Muškarac koristi ljubav da bi dobio seks, žena koristi seks da bi dobila ljubav". Ako je tako, zašto bi muškarac kupio kravu (volio ženu) ako može da dobije mleko besplatno (seks bez obaveze). Većina muškaraca će se složiti sa tim. Isto pravilo važi i za žene: zašto bi kupila kravu (seksala se s muškarcem) kada može da dobije mleko besplatno (njene emocionalne potrebe biće zadovoljene bez obaveza s njene strane).

Poenta je jasna, muškarci sa etiketom "prijatelj" na sebi moraju biti jaki i reći: "Dosta je, nema više besplatne vožnje. Ako ti se sviđa moje društvo i osećaji koje imaš zbog mene moraš da mi budeš devojka. U protivnom, odlazi iz mog života". Muškarac mora da bude jak, samouveren, direktan i da pokloni svoje vreme ženi koja ga neće odbiti.

Povratak na početak

Zašto žene ne vole mamine sinove?

Žene vole da čuju da njihov potencijalni muškarac priča pozitivno i s poštovanjem o svojoj majci. Ipak, ako muškarac malo previše priča i spominje mamicu, to je ženi znak za "mamin sin" uzbunu. Evo nekoliko razloga zašto žene ne vole "mamine sinove" i načini kako da ne budete jedan od njih...

Baš kao što muškarci sanjare o medicinskim sestrama i francuskim sobaricama, žene fantaziraju o policajcima i vatrogascima; muškarcima koji predstavljaju snagu, moć i muškost. Ako seksi vatrogasac mora da zivka svoju mamu svaki put kada skine svoju odeću pred devojkom njegov će seksipil definitivno da izbledi. Žene generalno vole jake muškarce koji se ne boje nikoga i ne potpadaju pod ničiji uticaj. Problem je u tome što mamini sinovi često ispunjavaju svaku želju svoje majke, posebno one nerazumne, a tu počinju problemi. Ako muškarac ispunjava svaku želju svoje majke šanse su da neće doneti odluku o svojoj budućoj supruzi bez majčinog pristanka. Dovoljno je teško donositi odluke u dvoje pa je teško da će žena tolerisati da se treća osoba meša u njenu vezu s muškarcem. Kada vam je 12 godina i mama vas ne pusti kod devojke, to je OK. Kada odrastete a majka još uvek vlada vašim životom, imate problem.

Povratak na početak

Žena želi da bude broj jedan

Ako žena deli krevet s muškarcem sasvim sigurno neće pristati da bude na drugoj poziciju u njegovom životu. Normalno je da kupite majci poklon na Majčin dan ili bilo koji drugi važan datum. Međutim, ako stavljate majku ispred svoje devojke, bez obzira koja je prilika, šanse su da će njoj to smetati i da će vas na kraju ostaviti.

Glavni razlog zašto žene ne daju šansu maminim sinovima je zato jer takmičenje sa ženom koja ga je rodila jednostavno nije opcija. Žene vole da znaju da usrećuju svog muškarca, a kada je majka u igri misle da ne čine dovoljno dobar posao. Osim toga, ne žele da čuju kako ne znaju da kuvaju ili rade bilo šta drugo lošije od majke svog muškarca.

Druga stvar koju žene ne vole je uplitanje majke u lične stvari. Na kraju, nijedna žena ne želi da hoda sa Rayom iz serije "Svi vole Raymonda". Vaša majka može biti svetica, ali to ne znači da ne može biti nerazumna ili manipulativna. Vaša majka zna da je volite i da bi sve učinili za nju i u tome je problem. Ona zna da joj ne možete reći "ne" pa s vremena na vreme može da pusti suzu i pokušati da vas emocionalno uceni. Nemojte dozvoliti to.

Povratak na početak

Isti čovek, drugi auto

Kada su u pitanju muškarci, većina žena priznaje da padaju na romantične, osećajne, odgovorne, monogamne i zgodne muškarce. Ono što zaboravljaju je da dodaju dobar auto na njihovu listu želja. Nekad sam verovao da žene nije briga koji auto muškarac vozi. Ubrzo sam saznao koliko nisam bio u pravu. Za one koji se i dalje pitaju da li je auto koji voze ključni faktor u privlačenju žena odgovor je veliko DA.
Dozvolite mi da sa vama kao primer podelim iskustvo mog prijatelja, nazovimo ga Marko. Markov prvi auto bio je Yugo koji je kupio teško zarađenim novcem kada je postao punoletan. U početku je bilo super. Zgodan je dečko, a u to je vreme bio jedan od retkih koji su u tim godinama imali auto pa mu nije falilo zgodnih devojaka. Godine su prolazile i kada je zašao u dvadesete njegova tadašnja devojka je odlučila da ga napusti. Njen izgovor je bio da je još uvek "nezreo" i da želi nekog ozbiljnijeg. Nedelju dana kasnije prohodala je sa tipom koji je, ironično, vozio tatin BMW. Kladim se da je Yugo bio dokaz njegove nezrelosti, dok je BMW bio dokaz zrelosti. Na njenu žalost, uskoro je shvatila kako nezreo muškarac može da bude kada ju je zamenio za crvenokosu manekenku čija se boja kose bolje slagala uz njegovu bavarsku limuzinu.
Markove su druge lekcije usledile odmah nakon prekida, kada je nekoliko puta izašao sa drugim devojkama. Kao što znate, prvi utisak je važan u svakoj situaciji, a njegov Yugo tu nije pomogao. Izlasci koji su usledili imali su sličan obrazac:

 • nakon dolaska dobio bi "ne mogu da verujem da to voziš" izraz lica
 • vožnja do restorana bila bi tiha jer bi ona posmatrala enterijer auta sa razočaranjem
 • parkiranje bi bilo posebno teško jer se činilo da je svaka od njih bila na rubu srčanog udara od straha da je ne prepozna neka od prijateljica

Kao što možete pretpostaviti, Marko nije otišao dalje od prvog sastanka sa ni jednom od tih devojaka. To je bila tačka kada je pomislio kako možda ne bi bilo loše da kupi nov auto. Imao je ukusa pa je konačno kupio Alfu 156. Njegova se sreća sa devojkama drastično promenila na bolje kada je stigla Alfa. Odjednom su cure opet bile zainteresovane za njega, čak i neke koje su ga pre odbile. I dalje je bio isti dečko, iskren, romantičan, duhovit i šarmantan. Oblačio se isto. Sa izuzetkom auta koji je vozio. Isti čovek, drugi auto.

Šta žene dakle žele? Novac, ljubav, dobar seks ili nešto četvrto?

Retki su muškarci koji dolaze sa svim navedenim osobinama, što žene stavlja pred dilemu koju odabrati. Kako društvo postaje sve više i više materijalističko, mnoge žene biraju novac. Druge će reći kako nema tog novca vrednog ljubavi. Njih pitam sljedeće: Zamislite da imate dva muškarca identičnog izgleda. Jedan je multimilijarder i dobije ocenu 3 na testu kompatibilnosti sa vama. Drugi na istom testu dobija peticu, ali zarađuje tek prosečnu platu. Kojeg bi izabrali?

Onoga koji bi vam omogućio život bez ikakvih finansijskih briga, život u raskošnom domu, sve stvari koje možete poželeti i stabilnost? Ili onoga ko će vam ponuditi apsolutnu ljubav i mogućnost da zajednički gradite život kroz sve njegove neprilike i teškoće. Hmmm, gde su nestali dobri muškarci? Ili bolje rečeno, gde su nestale dobre žene?

Povratak na početak

Zeleno je uvek u modi

Muški polni nagon je jednostavan i iskren. Muškarci su vizuelni tipovi. Naša reakcija na prizor zgodne i seksi mlade žene ugrađen je u mozak milionima godina – prosečan muškarac ne može da prestane da pohotno gleda ženske kao što ne može da prestane da jede ili spava.

A šta je sa ženama? Šta one smatraju privlačnim kod muškarca? Pročitajte bilo koje tipično istraživanje u ženskim časopisima i biti ćete informisani da one traže smisao za humor, osećajnost i slične gluposti. Drugim rečima, prema ženama, sve što trebate je da budete dobar dečko i one će trčati za vama. A onda sve ode u pizdu materinu.

Nikada ne slušajte šta žena govori – uvek pazite na ono što stvarno radi. To dvoje su često prilično različiti jer su žene stručnjaci u samozavaravanju i laganju same sebe o svom ponašanju. Studije načinjene u različitim kulturama dokazale su da ono što žene stvarno žele od muškarca jesu ekonomski resursi. Na primer, kada su u jednoj studiji studentkinjama pokazivane slike dobro (skupo) i loše obučenih muškaraca, one su redovno bile sklonije ulasku u vezu za skuplje obučenim muškarcima bez obzira na njihov fizički izgled. Ženama je privlačnost vrlo jednostavna: zeleno dobro stoji. Sve one mlade cure sa starijim, debelim i ružnim muškarcima sigurno nisu s njima zato jer su isti osećajni, inteligentni, harizmatični i sami šiju svoju odeću.

Smešno je da se muškarci često proglašavaju površnim od strane žena koje nikako ne mogu da shvate zašto muškarci u njima ne vide lepa i osećana bića kakve one misle da jesu. Ne shvataju zašto muškarci luduju za mladim curama sa dobrim sisama i čvrstom guzom. Žene su jednako površne kao i mi, s tom razlikom što one nužno ne padaju na izgled. Umesto toga, padaju na lovu.

Ako pogledate evoluciju čoveka videćete kako su biološke potrebe muškaraca i žena oduvek bile u skladu. Žene su želele snažne i moćne muškarce koji bi te svoje osobine preneli na zajedničke potomke:

"Grok jak. Grok ima više mamutovih kljova od svih muškaraca u plemenu. Grok jebati."

Takođe, ti su isti snažni muškarci njoj i njenim potomcima bili najpovoljniji za pružanje zaštite od surovog sveta. Slično tome, muškarci bi odabrali ženu sa odgovarajućim odnosom struka i bokova. To im je, u kombinaciji sa zdravim parom sisa, davalo najveće šanse da će im žena roditi i odhraniti zdravo dete. Naravno, bio im je problem da se pare samo sa jednim parom sisa: posao muškaraca bio je da poseju svoje seme na što je moguće više lokacija. To je problem koji muškarci imaju i danas.

Naravno, glupo je verovati da su naši preci stvarno razmišljali na taj način, jer nisu. Bili su to njihovi instinktivni osećaji i potrebe. Na primer, ženke kljunaša sa Galapagosa traže partnera na osnovu njegove sposobnosti da sagradi strukturalno čvrsto gnezdo. Krešo, Galapagoški kljunaš koji gradi rasklimana gnezda provešće zbog toga ostatak života u celibatu živeći sa svojom majkom, kompajlirajući Linux kernel i gledajući Zvezdane staze.

Sve se svodi na opstanak vrste. Problem leži u tome što je moderan život donekle promenio spomenute biološke potrebe ljudi. Muškarci i dalje traže iste stvari u ženi, a žena i dalje traži da muškarac zaštiti nju i njene potomke, ali pravila su se promenila. U današnje vreme, onaj sa lovom je taj koji kontroliše genetsku sudbinu. Umesto da se na potomke prenose vrhunske fizičke karakteristike koje bi očvrsnule vrstu vidimo kako se vrhunske ženke pare da muškarcima čija je genetika ekvivalent psećeg govna. Istina, neki od tih muškaraca mogu da budu pametniji od proseka, što im je konačno i omogućilo da se obogate, ali to očigledno nije istina kada su u pitanju muzičari, fudbaleri i poneki političar.

Tako je oduvek bilo, tako će i biti. Žene kolutaju očima kada vide stare prdonje sa mlađim ženama. Mladi muškarci su ljubomorni na starce sa mladim devojkama. Naravno, mnogo muškaraca i žena budu zajedno bez obzira na sve – to možete proveriti u podstanarskim stanovima širom države. Jedno od rešenja je obogatiti se što ranije.

Povratak na početak

Zašto se žene takmiče za muškarce?

Čini se da muškarci pobuđuju takmičarski duh u ženama, čak i sasvim slučajno. Iako će neke žene odustati od muškarca koji im se sviđa ako je zauzet, druge će to videti kao izazov koji moraju da prihvate. Štaviše, to što ste u vezi čini vas samo još privlačnijim kod žena. Zašto je to tako?

Zašto se žene takmiče za muškarce i kako to iskoristiti?

Ljubav
Najočigledniji razlog je ako su zaljubljene. Ako žena stvarno veruje da je neki muškarac "onaj pravi" i da im je suđeno da budu zajedno, ništa je neće zaustaviti da ga dobije. Činjenica da je u vezi sa nekom drugom ne znači joj ništa jer je, u njenoj glavi, taj muškarac sa "pogrešnom" osobom (nije sa njom, naime) samo što to još ne zna. Pokušaće da traži mane drugoj ženi, njene nesigurnosti i slabosti te iskoristiti iste u svoju korist, misleći da ako se druga žena čini lošom to automatski znači kako se ona čini dobrom. Moguće je čak da će vređati i pretiti drugoj ženi, a sve kako bi ostvarila ono za šta misli da joj je sudbina. Istina je da iako muškarcu može da godi to što je druga žena zainteresovana za njega, takve taktike će je samo učiniti lošom u njegovim očima i neće joj nimalo pomoći.

Moć
Ružnija strana ženskog takmičenja nema ništa sa ljubavi, a ima sve sa moći. Nažalost, mnoge žene gladne moći dobijaju ogromnu količinu satisfakcije u otimanju tuđeg muškarca. Da, dobro ste čuli, otimanje muškarca drugoj ženi donosi im radost. Mnogo veći problem je što se takvim ženama tuđi muškarac uopšte ne mora da sviđa. A najgora stvar je da će muškarac u pitanju obično to poslednji saznati. On njeno zavođenje može da shvati kao znak iskrene zainteresovanosti, ne shvatajući da je samo sredstvo za ostvarivanje cilja – njenog osećaja nadmoći. Nemojte reći da niste bili upozoreni. Na vama je da procenite da li je ona stvarno zainteresovana ili samo igra svoju izopačenu igru. Dobar način da to proverite je da vidite ako se njena reakcija menja zavisno od toga da li ste u vezi ili niste. Ako nije pokazivala interes za vama dok niste bili u vezi, a odjednom je zainteresovana nakon što imate devojku, možete se zapitati zašto je tako.

Zabranjeno voće
Žudnja za nekim ko je nedostupan je takođe nešto što privlači žene da se bore za muškarca. Sama činjenica da ga ne mogu imati upravo je ono što ih privlači k njemu. Vrlo jednostavno, žele ono što ne mogu da imaju. Mnogi faktori, uključujući bogatstvo, izgled i činjenicu da je muškarac u vezi mogu učiniti da se muškarac ženi čini kao zabranjeno voće. Zato jedan od načina se učinite poželjnijim je i taj da se pravite zauzetim. Imajte ipak na umu da to može imati suprotni efekt na ono malo žena koje respektuju tuđe veze.

Malo dobrih muškaraca
Još jedan razlog zašto žene žele tuđeg muškarca je uverenje da su svi dobri muškarci zauzeti. Ako je muškarac slobodan, žene pretpostavljaju da postoji dobar razlog za to. Takvo razmišljanje stvara začarani krug u kojem oni koji su sami ostanu sami, a oni koji su u vezi dobijaju preveliku pažnju.

Dobra stvar u ovakvom razmišljanju je da ga možete iskoristiti u svoju korist. Kako? Vrlo jednostavno, okružite se sa što je više žena moguće i na taj ćete način postati privlačniji ženama uopšte. Okružite se svojim prijateljicama i uživajte dok vas žene obasipaju pažnjom. Samo, zapamtite da uvek budete cool i ponašate se kao da vas se sva ta pažnja uopšte ne tiče; to će vas učiniti doslovno neodoljivim.

Povratak na početak

Životna pravila

Neka ovo odmah na početku bude jasno: nikada nisam osećao privlačnost prema muškarcu. Kada smo to rešili, moram priznati da sam osećao nešto prema Clintu Eastwoodu. Šta tačno, nisam siguran, ali bila je to neka kombinacija idol poklonstva i poštovanja. Divio sam se načinu kako se ponaša i kako izgleda, barem pre nego što je postao izboran. Svidelo mi se kako se Clint ponaša u kritičnim situacijama jer sam isto tako i ja želeo da se ponašam u kritičnim situacijama. Clint bi se često naljutio, ali uvek bi ostao cool. Škrgutao bi zubima, ali nikada niste mogli da vidite da je podignuo glas, a pogotovo da mu je ruka zadrhtala. Problem je što je Clint odličan glumac. Cool scene iz njegovih filmova je pisao neki šmokljan sa naočarima debelim kao dno boce Coca-Cole. Clint Eastwood iz stvarnog života je sasvim sigurno takođe faca ali ne može se porediti sa svojim filmskim ulogama. Zbog toga ne volim da čitam tekstove o osobama koje cenim jer ne želim da mi se uništi slika koju imam o njima.

Svejedno, trudim se da živim poput svojih uzora. Evo šta sam naučio gledajući filmove Clinta Eastwooda:

1. Nemojte se izvinjavati ako to ne mislite
Sa vremena na vreme neki političar ili poznata ličnost kažu nešto što se novinarima ili nekome ne svidi pa se onda nakon par dana zbog toga izvinjavaju. Glupost! Ako kažete nešto zbog čega bi trebali da se izvinete učinite to odmah, a ne nakon što vas pritisak i pomisao na posledice prisile na to. Zašto? To se zove integritet.

2. Prigrlite bol
Ništa u životu ne dolazi lako. Fizička bol, emocionalna bol ili bol koja dolazi kada vidite da se Severina udala za tamo nekog tipa koji nije vi – sve je to dobro. Bol je deo života i jača karakter. Prevladajte je. Time činite lepe stvari u životu još boljim.

3. Praktikujte skromnost
Praktikovanje skromnosti ne samo zbog onih koji vas okružuju nego i zbog vas samih. Možete biti ne znam kako dobri, ali pre ili kasnije ta stvar koja zovemo život će vas šutnuti u dupe. Osim toga, žene ne vole hvalisave tipove. Samouverene da, ali skromne. Jedini ljudi na ovoj planeti koji zaslužuju da budu hvalisavi su oni koji su osvojili Nobelovu nagradu i zlatnu olimpijsku medalju. Zadnji put kada sam proveravao niko nije zadovoljavao te uslove.

4. Iskusite seks
Kada budete na smrtnoj postelji nećete žaliti zbog posla kojeg niste stigli da završite ili zbog fudbalske utakmice koju ste propustili. Ne, žalićete zbog svih žena sa kojima niste spavali a mogli ste. Znam da je takvo razmišljanje površno, ali muškarcu je potreban seks i negirati to znači uskratiti mu njegovu esenciju. Muškarci vole seks i zbog toga se ne bi trebali izvinjavati.

5. Nemojte da radite stvari koje ne želite
Nećete uvek biti u stanju da ispoštujete ovo pravilo, ali samo pokušavanje da ga se pridržavate učiniće život mnogo lepšim.

6. Rizkujte
Apsolutna je istina da rizik često dovodi do visokih životnih nagrada, kako finansijskih tako i ličnih, fizičkih i svih drugih. Ako ste nesretni sa životom koji trenutno vodite, a budućnost vam se ne čini blistavom, onda dugujete samom sebi da to promenite. Shvatite šta treba da uradite, planirajte to i onda uradite. Šta je najgore što može da vam se dogodi?

7. Čitajte sve
Znanje je cool. Ono je poput kosmičkog univerzalnog ključa. Sa njim možete da shvatite sve ili barem da dođete do prihvatljivog rešenja za većinu životnih problema.

8. Imajte muda
Vozio sam se neki dan kad ispred sebe ugledah auto sa brojem "007" na registraciji. Problem je jedino što su tablice bile na Golfu diesel. Da, komandant James Bond, agent 007 sa dozvolom za ubijanje, dao je unutra svoj Aston Martin za Golfa trojku koji ide na plinsko ulje. Apokalipsa se bliži! OK, verovatno se radilo samo o zemljaku koji voli da umišlja da je Bond, ili barem njegova low-budget verzija. Pobogu, ako znate koliko vam auto troši ili gde možete najpovoljnije da kupite garnituru za vaš dnevni boravak, vreme je da izvadite muda iz mikrotalasne. Pogledajte oko sebe. Videćete planine i reke koje treba da istražite, žene koje treba jebati i avanture koje treba doživeti. Koga briga za potrošnju goriva. Muda su zadnje utočište od civilizacije. Ona nas vežu za prirodu, teraju nas da napredujemo, istražujemo, izmišljamo i osvajamo. Nemojte da muda završe kao slepo crevo.

To je to. Moja lista pravila. Možda nije Sun Tzu, ali rukovodeći se njima, ili barem pokušavajući da se rukovodim njima, dobro me je služilo do sada.

Povratak na početak

AKCIJA

Samo napred!

Nije važno ako ste stidljivi. Nije važno čak ni ako izgledate malo čudno. Morate pokušati. U suprotnom, završićete sami u zaprljanim gaćama, jedući hrenovke u subotu naveče. Prilaženje ženama je kao zavlačenje ruke u klozetsku šolju pošto vam je pao novčanik u nju. Jednostavno, morate se prisiliti. Setite se samo nagrade koja vas čeka. Nemojte uopšte da pokušavate sa "upadima". Samo recite prvo što vam padne napamet. "Moj burazer radi u Metrou i može jeftino da nam nabavi Piće". Možete čak i probati sa iskrenim pristupom, popularizovanom od strane Georga Costanze u Seinfeldu: "Zovem se George. Nezaposlen sam i živim sa svojim roditeljima". Nije bitno! Barem ste započeli razgovor! Šta loše može da vam se dogodi? Sa druge strane, može vam se dogoditi da razgovarate sa zgodnom ribom. Ko zna, možda čak i izađete s njom. Setite se samo ribara koji baca udicu u vodu. Mnoge ribe će je ignorisati, ali s vremena na vreme lepa će se ribica uhvatiti na nju. Nećete je uhvatiti ako ne bacite udicu!

Stidljivost

Za neke muškarce, prilaženje devojci i razgovor sa njom čini se kao nemoguća misija. Znam da nije lako, ali morate zgrabiti samopouzdanje za rogove, odbaciti inhibicije i biti spremni da se rešite stidljivosti jednom za svagda. (Nakon brojnih odbijanja, mnogi muškarci ili ogluše pa im je svejedno da li će biti odbijeni ili postanu previše prijateljski prema ženama. Od prijateljstva možete eventualno dobiti poljubac u obraz – pročitajte poglavlje o "dobrim momcima".)

Šta, dakle, učiniti ako ste stidljivi?

Prisilite se da prilazite ženama
Najteži deo prevladavanja skromnosti je sticanje samopouzdanja da priđete ženi. Nema tu neke filozofije, jednostavno to morate učiniti. Ne možete ništa izgubiti ako pokušate, a možete svašta dobiti.

Prilazite ženama koje vas ne plaše
Dobar način da se rešite nervoze je ukoliko vas nije briga za rezultat. Taj princip je vidljiv kada prilazite ženi koja vam je možda samo malo privlačna i započnete razgovor s njom. Zbog toga što vas nije briga za razvoj situacije, verovatnije je da ćete u takvoj situaciji biti nonšalantniji, što za uzvrat pobuđuje njen interes. Drugim rečima, ponašajte se kao da vam ne treba akcija i dobićete akciju.

Mislite pozitivno i budite samouvereni
Prevladavanje stidljivosti dolazi iznutra. Ako mislite da ste osoba koju bi žene poželele, žene će videti da takvo mišljenje izvire iz vas. Ako mislite da niste dovoljno dobri, žene će misliti isto.

Gledajte je u oči
Pogled direktno u oči nastavak je visoke samouverenosti. Nemojte zaboraviti da puno toga možete naučiti samo gledajući ženu u oči. Dakle, sledeći put kada budete gledali lepu ženu, znajte da je najteži posao doći do nje i pokrenuti razgovor. Jednom kada to učinite, ostalo je istorija.

Ugodan razgovor
Ako celu stvar shvatate kao da pokušavate da se družite sa nepoznatom osobom dobićete hrabrost. Samo kažite sebi: "Imaću ugodan razgovor sa ženom koja stoji pored mene. Sve što želim je par minuta razgovora. Ne nameravam da je poljubim, pojebem ili oženim".

 

Evo još razloga zašto treba da prilazite ženama:

Praksa: Nemojte prilaziti samo lepim ženama. Prilazite svima: starijim od vas, čak i ružnim ženama. Poenta je da vežbate i da se osećate ugodno razgovarajući s ženama.

Svet je mali: iznenadili bi se koliko često možete naletiti na istu ženu. Svet je mali pa čak i u velikom gradu kao što je Beograd možete uvek iznova da sretnete iste ljude. Drugi put kada je sretnete, žena će biti prijateljski raspoložena, a ima li bolje prilike da je pozovete na kafu.

Uskoro ćete shvatiti da razgovaranje sa ženama samo razgovora radi, bez skrivenih motiva, može doneti mnogo novih žena u vaš život. Takođe, bićete sve manje nesigurni u prilaženju ženama. Pored toga, veće samopouzdanje i razgovor sa suprotnim polom će postati prirodan deo vašeg života. Uskoro ćete razmišljati na način: "ako od svega nešto na kraju i bude, dobro, ako ne, opet dobro." Kako budete sticali samopouzdanje u razgovoru sa ženama, one će vas smatrati sve više i više neodoljivim. Ono što je bitno je činjenica da upoznavanjem većeg broja žena više ne limitirate svoj izbor na svega nekoliko njih, a istovremeno dobijate konstantan izvor potencijalnih prilika za budućnost.

Povratak na početak

Igra reči

Zamislimo da ste upoznali atraktivnu devojku. Posreći vam se i da vam svoj broj. Nakon par dana razgovarate s njom telefonom. Ako ste poput većine muškaraca reći ćete nešto kao:

"Želiš li da se nađemo ovaj vikend?"
Ako kaže "da" lako je moguće da će kasnije otkazati sastanak ili će to biti vaš prvi i zadnji izlazak. Stvar je jednostavna: reči koje ste izabrali ubili su celu priču u njenom početku. Kao što smo već rekli, samopouzdanje je ključ svega. Međutim, način na koji ste je pozvali uništio je vaše samopouzdanju u korenu. Evo šta je krenulo po zlu.
Pitanjem "želiš li?" dajete joj izbor, već u samom početku igre. Ona želi da budete odlučni, a koristeći izraz poput "želiš li" pokazujete da niste. Dozvoljavate joj da promeni mišljenje. Kako ona može da zna želi li da izađe sa vama ako se izlazak nije još ni dogodio? Žene i inače ne znaju šta žele, a to je naročito tačno u situacijama poput ove.
"Izaći napolje" takođe nije dobar izbor jer implicira da ni sami ne znate šta bi s njom te da nemate konkretan plan. Konačno, "vikend" je takođe promašaj. Nije toliko u pitanju to što ste odabrali vikend umesto radnog dana koliko to što niste precizirali tačan dan – time implicirate da ni sami ne znate šta želite, a to vam daje veliki minus kod žena. Odaberite dan i držite ga se.

Da vidimo šta ste trebali da kažete: "Idemo u bioskop u petak. Doći ću po tebe u 8". Ništa više, ništa manje. Gornja izjava zrači samopouzdanjem. Kažete joj gde je vodite, koji dan i u koje vreme treba da bude spremna. Nema vremena za sumnju i razmišljanje o tome šta može da bude. Isti mentalitet vredi za sve ostalo u vašoj vezi. Razmislite pre nego što progovorite, a kada to učinite neka bude jasno, konkretno i odlučno. Sada kada ste shvatili osnovnu ideju, pogledajmo još dva primera.

 "Mogu li te nazvati ponekad?"
Jako, jako loše.
"Mogu li": totalni promašaj jer implicira da niste u stanju da dignete slušalicu i pozovete njen broj. Nemojte joj dozvoliti da sumnja već u nešto tako banalno. Takođe, nemojte kao zamenu da koristite reč "smem" jer time tražite njenu dozvolu, a naučili smo da se to ne radi.
"Ponekad": Ponedeljak? Sredu? Šta kažete na nikad? Šanse su da malo bolja riba ima više muškaraca koji su zainteresirani za nju. Verovatno njen potencijalni novi dečko nije daleko. On zna da koristi telefon i on će je pozvati.
Šta je onda pravi izraz? Jednostavno i efektno: "Nazvaću te."! Kao dodatni bonus, ostavićete je zbunjenu jer neće znati kada nameravate da je nazovete pa tu njenu anticipaciju možete iskoristiti kako svoju prednost.

 "Ne znam, što bi ti želela da radimo?"
Na ovakvo pitanje njen bi odgovor trebao da bude: "Ništa sa tobom"!
"Ne znam": Nikada ne priznajte ženi da nešto ne znate. Tačka. U protivnom, naći ćete se sami na kauču sa kesicom čipsa i pivom. Naravno, ako je to vaša ideja idealne večeri, slobodno joj priznajte da ne znate ništa.
"Šta bi želela": Očigledno je da želi da radi "nešto" čim je pristala da izađe sa vama. Nemojte je dovoditi u situaciju da preispita svoju odluku. Time joj dajete izbor, a izbori su, naučili smo, loši.
Znači, umesto "Šta bi želela da radimo" kažete: "Idemo na picu u piceriju X". Ona će biti impresionirana vašom veštinom donošenja odluka i to će vam pisati kao veliki plus.

Što smo naučili?
U svakoj situaciji, posebno kada su žene u pitanju, samopouzdanje je ključ uspeha. Ako ikada zaboravite to, setite se ovih tri tačaka:

1 – Zamisli
2 – Veruj
3 – Prodaj

Povratak na početak

Samo polako

U teretani ste i stojite pored zgodne plavuše u tangama. Ne možete da skinete oči s nje. Jedino o čemu razmišljate je "želim da joj priđem, želim da joj priđem". Usprkos tome, odustajete jer se bojite odbijanja i pravljenja budale od sebe. "Budalo, još jedna propuštena prilika", mislite u sebi i dodate: "Sledeći put ću biti spreman i neću odustati". Naravno, kada sledeći put i dođe, ponašaćete se isto. Jedan od razloga zašto je muškarcima teško da priđu ženi je pogrešna predrasuda o prilaženju koju neki od njih imaju. Problem je u tome što mnogi misle kako moraju da imaju vrhunski "upad", "strava" rečenicu kojom će ženu oboriti s nogu i naterati je da istog časa ili ode u krevet s njim ili se uda za njih. Šanse za tako nešto su naravno gotovo nikakve. Zbog toga većina muškaraca odlučuje da drži jezik za zubima i izbegava bilo kakvu reakciju.

Kada prilazite ženama činite to na jednostavan način i nemojte očekivati previše. Ne idete na razgovor za posao, ne upoznajete njene roditelje i definitivno se ne ženite. Ono što radite je obično upoznavanje i ništa više. Ako razmišljate na taj način biće vam lakše da priđete ženi. Zaboravite na to da upoznajete potencijalnu devojku. Koncentrišite se na upoznavanje, a ovo drugo će uslediti kasnije. Jer, ako mislite da morate odmah da je zavedete biće vam puno teže da joj priđete.

 Povratak na početak

Strah od odbijanja

Ljudska priroda je vrlo kompleksna. Muškarci su naučili da moraju biti jaki, konkurentni i hrabri. Istorija nam govori da kada treba možemo savladati svoje strahove i ostvariti ciljeve sve dok imamo snage, volje i uverenja.

Ipak, postoji jedan strah koji je prisutan kod većine muškaraca: strah od odbijanja. Ta instinktivna emocija parališe nas i sprečava da radimo stvari koje stvarno želimo. Neki od nas se toliko boje odbijanja da radije ostaju kući uz kesicu čipsa, TV Bingo i Desanku Šakić nego da pozovu ženu koja im se sviđa na izlazak.

Na svu sreću, otkriću vam način kako da prevladate strah od odbijanja: razvijte još snažniji strah od žaljenja! Jednoga dana, kada budete stari nećete žaliti zbog toga što ste napravili budalu od sebe nego zato što nešto niste pokušali iz straha.

Većina muškaraca boji se odbijanja zato jer im smanjuje samopouzdanje. Međutim, stvarno nema razloga da vam se samopouzdanje prodrma samo ako žena kaže "ne" jer tada ona nužno ne odbija vas. Postoje mnogi razlozi zašto vas žena može odbiti:

 • u vezi je s nekim
 • udata je
 • ima loš dan
 • ima PMS
 • i ona se poput vas boji odbijanja
 • lezbejka je

Važno je znati da niko na ovom svetu nije po svačijem ukusu. Svaka žena uz opšte ima i svoje individualne potrebe. Kada je neki muškarac odbijen to samo znači da ne odgovora potrebama te specifične žene. Drugi razlog zašto bi trebali pristupiti što je moguće većem broju žena je taj da time povećavate svoje šanse.

Ako se bojite žena koje odbiju vaš poziv na kafu, razmenu telefonskih brojeva ili izlazak onda ne znate šta je to odbijanje. Jednom kada spoznate pravo odbijanje shvatićete kako je detinjasto bojati se da priđete nepoznatim ženama.

Pravo odbijanje je kada vas napusti žena sa kojom ste bili dugo vremena. To je ultimativno odbijanje jer je do njega došlo zbog vaše kompletne osobe i identiteta.

Jednog od mojih prijatelja napustila je verenica nakon što su u vezi bili pet godina. To ja zovem odbijanje! Da li je to pogodilo njegovo samopouzdanje? Pomislili bi da je nakon toga imao problema u prilaženju ženama, ali dogodilo se upravo suprotno – postao je aktivniji nego pre veze i nije se bojao da prilazi čak i najboljim ribama. Kada sam ga pitao zbog čega je došlo do takve promene rekao mi je da je posle njegove verenice svako drugo odbijanje poput šetnje parkom.

I ja sam imao strah od odbijanja dok ga nisam prevladao. Sve što vam treba je da započnete razgovor i sve ostalo će doći na svoje mesto. Pod "razgovor" ne smatram otrcane upade nego iskreni "ovo sam ja" razgovor. Evo nekih predloga:

Jednom kada uočite njene pozitivne signale (kontakt očima, diranje kose), priđite joj. Pozdravite je i pitajte kako se zove. Ako je zainteresovana pitaće vas za ime. Ako ne pita, nije kraj sveta, samo nastavite komunikaciju (setite se mog prijatelja i njegove verenice). Neka razgovor bude zanimljiv; fokusirajte se na nju i ono što govori. Posle toga nastavite s pitanjem koje se nadovezuje na ono što je upravo rekla. Na primer:

 • Pitate je: "studiraš?"
 • Ona može odgovoriti: "Da, i radim".
 • Vi nastavite sa: "Wow, sigurno si veoma zauzeta"
 • Ona odgovara: "Da, ima dana kad sam mrtva umorna"
 • Na šta vi odgovarate: "Sigurno jedva čekaš godišnji?"
 • Ona: "O da, jedva čekam da se odmorim"
 • Vi: "Kada bi mogla da biraš, gde bi otišla na odmor?"

Ovo je samo primer jednog od mogućih razgovora. Ideja je da slušate šta ona govori i nadovežete se na to sa odgovarajućim pitanjem. Primenjujući tu metodu, razgovor će uvek biti zanimljiv. Jednom kada razgovor krene lako ćete utvrditi da li je zainteresovana za vas ili ne.

Većina muškaraca naprave kobnu grešku jer ne "pečatiraju" razgovor – ne pitaju curu njen broj telefona. Kakva kobna greška, pogotovo ako je razgovor bio zanimljiv. Evo nekoliko primera kako doći do "broja" njenog mobilnog?

 • "Bilo mi je lepo da razgovaram sa tobom i voleo bih da to ponovimo. Daj mi tvoj broj." (nemojte je samo pitati za njen broj, dajte joj i svoj).
 • "Tako mi je lako da pričam sa tobom. Daj mi tvoj broj pa da možemo opet da razgovaramo". Ona okleva: "Hmm, ne znam baš...". Nasmešite se i recite: "Samo sam želeo da budem dobar i pozovem te na kafu". Možda promeni mišljenje.

Ka da sledeći put dobijete "ne" za odgovor samo se setite mog prijatelja i njegove verenice. Žene koje vas odbiju samo su stranci koji ne znaju šta propuštaju. Opustite se i jednostavno priđite sledećoj ženi koja vam se svidi.

Povratak na početak

Sedam pravila za izlaske

1. Pitaj je jednom i samo jednom
Ako devojka odbije vaš poziv na izlazak nemojte je slučajno pitati još jednom. Osnovno pravilo je jasno: ako je žena zainteresovana za muškarca, pobrinuće se da mu bude dostupna. Ako stvarno iz nekog razloga mora da odbije poziv na izlazak reći će vam nešto u u stilu: "Može sledeće nedelje?". Ako dobijete bilo koji drugi odgovor samo krenite dalje (a ona zbog toga možda i razvije poštovanje prema vama i promeni mišljenje).

2. Dovoljno dobro nije dobro
Nikada nemojte da spuštate svoje kriterijume. Ako vidite dobru ribu i pomislite kako je van vaše lige – navalite svejedno! Puno je uzbudljivije biti sa ženom koja vam se stvarno sviđa nego sa onom koja vam je tek dovoljno dobra. Osim ako ste bogati, jako poznati ili strašno zgodni, šanse su da nećete uvek uspeti, ali kada uspete biće vam veoma, veoma drago.

3. Ne tolerišite loše ponašanje
U našem društvu žene očekuju da im se toleriše loše ponašanje samo zato što imaju vaginu. Većina muškaraca kupuju tu priču i dopušta svakakve stvari zato jer postoji (mala) šansa da dobiju pristup ka istoj. Pravilo je jednostavno – ne tolerišite njeno ponašanje. Ako otkazuje vaše dogovore ili kasni – recite joj. Ako otkaže dogovor bez nekog dobrog razloga, nemojte je više zvati. Ako joj je stalo do vas, promeniće mišljenje.

4 – Nemoj biti otirač
Nikada nemojte da se ponašate kao da vam treba pažnja ili da budete očajni. Nipošto ne molite za seks. Pokažite svoju nezavisnost. Ne tolerišite bilo kakvu ucenu seksom. Samo zato jer ste dobri ne znači na morate da budete slabi.

5 – Ne izvinjavajte se zato što ste muško
Sasvim je normalno da muškarac oseća privlačnost prema ženi i normalno je da želi seks. Ako žena to ne može da shvati nađite drugu koja shvata.

6 – Nemojte uvek biti dostupni
Žene vole izazov. Treba im malo misterije i drame u njihovim životima. Nema ništa loše u tome da uzmete mini-odmor od svoje devojke i napravite vremena za druženje s prijateljima. Neka joj bude jasno da vas ne poseduje. Takođe, nema ništa loše u tome da pokazujete interes za drugim ženama.

7 – Zabavite se
Nažalost, mnogi se muškarci boje žena zbog seksualnosti kojima one zrače. Boje se odbijanja. Hodaju po prstima trudeći se da ne kažu "nešto pogrešno". Momci koji su uspešni sa ženama dobro se zabavljaju. Ponašaju se prema ženama kao prema svojoj razmaženoj mlađoj sestri, a ne nekakvoj misterioznoj nedodirljivoj božici. Opustite se. Uživajte. Budite svoji.

 Povratak na početak

Signali

Kako znati ako vam žena šalje signale? Koji su to signali?

Žena koja je zainteresovana za vas:

 • smeška vam se
 • smeje se često
 • odvraća pogled od vas pa vas opet gleda
 • naginje glavu dok vas gleda
 • igra se (svojom) kosom
 • dodiruje vas tokom razgovora
 • trudi se da vam bude što je moguće bliže
 • menja nogu koja joj je prekrštena
 • gleda u vas sa druge stane sobe

Verujte mi, žene šalju signale, ali muškarci ih često ne primećuju. Pored nabrojanih, tu si i "nema šanse da sam zainteresovana za tebe" signali koje mnogi ne znaju da čitaju.

Žena verovatno nije zainteresovana za vas ako:

 • prekrsti ruke
 • gleda u sve osim u vas
 • okreće telo od vas
 • daje brze i kratke odgovore
 • kaže "ne hvala, imam dečka"

Povratak na početak

 Pogled u oči

Oči su prilično fascinantne. Malo je stvari koji imaju veću važnost od očiju prilikom socijalne interakcije... posebno sa lepim ženama.

Ima nekoliko je bitnih stvari koje morate da znate:

 • Zenice se šire i rastu kada vidimo nekoga ko nam je privlačan.
 • Velike i raširene zenice se smatraju atraktivnijim od malenih i skupljenih.
 • Sviđaju nam se oni kojima se sviđamo.

 Raširene zenice
Kada vidimo nekoga ko nam se sviđa naše zenice rastu, kao da želimo da vidimo što je moguće više te osobe. To je refleksni i nekontrolisani psihološki odgovor i tu ne možemo učiniti ništa. Kada to znate, možete reći da li se sviđate ženi prema tome da li joj se zenice rašire, skupe ili ne čine ništa. Skupljanje zenica je loše za vas... to ne znači samo da joj se ne sviđate nego da vas stvarno mrzi.

Ponekada, okolina može da utiče na psihološke odgovore naših zenica. Ukoliko ste napolju za vreme sunčanog dana, može biti teško da se zenice rašire. Slično tome, ako ste u slabo osvetljenoj prostoji, zenice će joj biti raširene bez obzira šta oseća za vas.

Druga stvar koju treba da zapamtite je i njena prirodna veličina zenice. Ona varira od osobe do osobe. Neko ima male zenice, neko velike. Zato, da bi pravilno ocenili širenje njenih zenica ustanovite kakve su one kada ne gleda u vas u zavisnosti od toga šta se s njima dešava kada pogleda u vas. Naravno, nemojte joj reći da to radite jer će joj biti neugodno. Sa druge strane, imajte na umu da je ona možda upoznata sa psihologijom zenica i zna da vam se sviđa – to vidi u vašim očima. Osim skrivanja pogleda (ne preporučujemo!) i nošenja sunčanica, nema rešenja za to. Ipak, ne bi brinuo o tome jer su male šanse da će prosečna žena razumeti ovaj konkretni psiho-fiziološki govor tela.

Veće je bolje
Druga stvar koju treba da znamo je da se velike zenice uopšte smatraju fizički privlačnim i prijateljskijim od malih i kontrahiranih zenica. Na primer, studije sa fotografijama pokazale su da se privlačnost povećavala odnosno smanjivala u zavisnosti od veličine zenica. Pritom nisu upoređivani različiti ljudi već su kompjuterski smanjivane i povećavane zenice na istim fotografijama. Cela situacija je prilično zanimljiva. Vidite zgodnu žensku. Zenice vam se rašire. Zbog vaših raširenih zenica ona vas smatra privlačnijim nego inače. Njen odgovor je automatski. Cela priča naravno funkcioniše i u suprotnom smeru - sviđaju nam se oni kojima se sviđaju.

Još jedan trik: zapamtite da uvek morate da gledate ženu koja vam se sviđa u oči. Pogledate je i vaše oči se rašire. Ona podsvesno prepoznaje da vas privlači, a sve što ste učinili je da ste je pogledali u te prekrasne oči. Ništa niste rizikovali. Zvuči jednostavno, zar ne? Nemojte se začuditi ako kaže prijateljicama kako imate lepe oči. Znam, znam, vi ste skromni. Obično izbegavate kontakt očima, posebno ako vas žena privlači. Gledate dole, okrećete pogled. Radije bi umrli nego joj pokazali da vam se sviđa. Želite da se prvo vi njoj svidite, a onda ćete joj dati to znanja da se i ona sviđa vama. Možda.

Velika greška
Ako želite da joj se svidite, morate joj pokazati da se i ona sviđa vama. Ako morate, prisilite se da je pogledate... barem na par sekundi s vremena na vreme.

 Povratak na početak

Ne zaboravite...

Higijena
Češkanje kose, pranje očiju i žvakanje Orbita ne spadaju u higijenu. Prvi sastanak zahteva temeljno čišćenje sebe i svoje odeće. Dobra higijena osnovni je element privlačnosti. Koristite kolonjsku vodu.

Stil
Odeća čini čoveka i možete se kladiti da će devojka s kojom izađete prvo ocenjivati vaš spoljni izgled, a tek onda "šta je unutra". Ne postoji pravi način za oblačenje. Različiti stilovi dobro izgledaju na različitim ljudima i jednostavno morate pronaći svoj.

Transport
Na prvom sastanku pokažite ženi da znate da planirate događaj tako da ispadne što je moguće prijatniji. Zadnja stvar koju želi je da se nađe pored puta kako stopira. Ako je pozovete negde osigurajte odgovarajući transport. Budite sigurni da:

 • znate kuda idete
 • znate kako da stignete tamo
 • nikada je ne pitajte da ona dođe po vas
 • nikada ne idite autobusom; ako nemate auto pozajmite ga
 • nikada ne recite nikad

 

Vreme je da vidimo najčešće greške na prvim sastancima:

Škrti ste
Pokažite da ste voljni da investirate u vezu i pokupite račun.

Kontrolišite svoju konzumaciju alkohola
Čak i ako možete da popijete nemojte da preterate

Nemojte da dajete komplimente njenom telu
Nemojte da je merkate jer će to sigurno da primeti. Ispašćete očajan ako balavite nad njom. Dovoljno je reći "izgledaš super".

Nemojte da je gnjavite
Govoriti joj sve grozne stvari koje vam je uradila vaša bivša isto je kao i potpisivanje smrtne presude. Nemojte da se žalite, pričate o svojim porodičnim, poslovnim ili drugim problemima.

Ne trudite se previše
Neki se muškarci trude previše i na svakojake načine pokušavaju da impresioniraju ženu. Nažalost, žene će to protumačiti kao znak slabosti i očaja – veliki minus u ljubavnoj igri.

Loši maniri
Nemojte da prdite, podrigujete i češkate jaja.

Zanimljive teme
Izbegavajte teme kao što su politika, religija, seks i vaše bivše veze. Fokusirajte se na vreme, lokaciju (mesto gde ste), zajedničke prijatelje, popularnu kulturu (muziku, filmove, TV), posao, školu itd.

Ne planirajte venčanje
Dok su neki muškarci preokupirani pripremama za odvlačenje žene u krevet, drugi počinju da pričaju o braku i deci. Namera prvih sastanaka je da ljudi utvrde da li se poznaju dovoljno dobro da izađu i na drugi sastanak. Ako počnete da planirate venčanje ispašćete šonja.

 Povratak na početak

Noćni život

Bez obzira gde idete, pokušajte da dođete tamo ranije kako bi zauzeli vredne nekretnine. Sto, separe, ugao šanka ili bilo šta drugo čega možete da se dočepate pokazaće se vrednim u prepunom lokalu.

Između pokušaja pobuđivanja interesa za vas među atraktivnim primercima ženskog pola, ili nakon što budete odbijeni od strane samozvane manekenke, ovaj će komad teritorije uvek biti siguran, pouzdan i nastanjen poznatim licima. Sada kada ste označili svoju teritoriju, napravite nekoliko krugova po lokalu. Dok to radite, pažljivo proučavajte sve znakove – govor tela i pogled koji će vam omogućiti da odlučite koga ćete da startujete kako noć bude odmicala.

Bez obzira da li je vaš cilj da dobijete njen broj ili da joj pokažete vaš stan, spremite se za težak rad. Alternativa je usamljena noć na kauču uz španske serije ili telešop. Ako vidite nešto što vam se sviđa čekajte pravi trenutak, na primer njeno odvajanje od društva. Jednom kada se nađete u njenoj blizini, komentarišite okruženje, njene narukvice ili način kako pleše neki luzer u čošku. Bez obzira na temu, budite sigurni u sebe. Usput, odbacite prenemaganje po kojem je noćni život poznat.

Povratak na početak

Budite misteriozni

Žene su zaintrigirane tajnovitošću. Sačuvajte tu auru misterioznosti tako da ne otkrijete previše od jednom. Umesto formalnog predstavljanja na početku sačuvajte to za krešendo vašeg razgovora. Takođe, lične informacije otkrivajte na pincetu. Takođe, nemojte da provedete celo veče samo sa njom. Mi često gledamo na ženu kao na predmet osvajanja jer one često osvajanje namerno čine teškim. Periodičnim odvajanjem od nje i odlaskom do svoje baze ili čak flertovanjem sa drugim devojkama, učinićete sebe predmetom njenog osvajanja. Ako vaša odabranica gleda okolo umesto u vas ili ako kaže famoznu "moram da se vratim svom društvu" rečenicu, prekinite dok ste još u prednosti i otiđite časno. Nije tako teško dobiti broj (ili tange) zgodne devojke. Zapamtite, vi ste u baru, a ne na feminističkom skupu pa žene koje susrećete očekuju da im se prilazi. Imajte debelu kožu, ne bojte se odbijanja, budite svoji i uvek puni samopouzdanja. Just do it.

Povratak na početak

Ćutnja je zlato

Mnogi muškarci pokušavaju da impresioniraju ženu tako što joj ispričaju sve o sebi na prvom ili drugom sastanku. Neki od njih idu toliko daleko da ispričaju svoju životnu priču u prvih deset minuta prvog sastanka. To je velika greška jer je jedan od ključnih elemenata koji žene smatraju privlačnim na muškarcu upravo njegova mističnost. Izlaganje svojih personalnih podataka ženi rezultiraće gubitkom mističnosti koju vidi u vama.

Tajna je u otkrivanju samo esencijalnih informacija kako bi se nivo interesa zadržao. To možete učiniti odgovarajući samo na stvari koje vas ona pita i zatim usmeravajući fokus na nju. Nudeći previše informacija o sebi je kao otkrivanje karata. Opasnost je u tome što može da otkrije vaše mane, a žena teže oprašta mane kada njen interes još nije uspostavljen. Zato joj je lakše da vas napusti u inicijalnim trenucima veze nego kada je investirala više vremena u vas ili se ludo zaljubila.

Povratak na početak

Šta uzbuđuje žene?

Muškarci misle da kako je najbolji način da probaju da se igraju na materijalistički kartu. Znamo da je novac najveći afrodizijak, ali hvaleći se o svojoj zaradi ili kolima nije najbolji način za osvajanje žene. Bez obzira što padaju na materijalne stvari, žene ne vole kada se muškarac hvali njima. Naravno da će biti impresionirane, ali žene više vole da same saznaju o vašoj "imovini". Zašto je "tajnovitost" ključni element u privlačenju žena? Razlog je način na koji ljudi razmišljaju. Naime, što više razmišljate o nekom, više vam je privlačan. Zato, ako ne znate puno o nekoj osobi provodite vreme razmišljajući o njoj: šta radi, šta voli, kakva je i tako dalje. Ako pak znate sve o toj osobi nećete gubiti vreme razmišljajući o njoj. Tako je jednostavno. Kako onda ostati tajnovit? Možete započeti prateći ova jednostavna pravila:

1. Napravite intervju
Ostanite tajnoviti ne otkrivajući svoje karte što je duže moguće. Štaviše, okrenite uloge. Postavljajući joj pitanja imaće utisak da mora da vam se dokaže.

2. Nikada na pričajte o prošlosti
Ostavite prošlost u prošlosti. Nikako ne spominjite svoju bivšu, i kako ste bili povređeni ili da pričate o verenici koja vas je napustila.

3. Vaša porodica ne postoji
Nemojte da pričate o svojim roditeljima i njihovim problemima, sestri i njenih četvoro dece ili stricu koji je promenio pol. Ona nije vaš psihijatar i ne želi da sluša o vašim porodičnim problemima. Barem ne još.

4. Ništa konkretno
U redu je da pričate o svom poslu. Ona će definitivno hteti to da zna, ali nemojte da pričate o tome koliko zarađujete. Većina žena u glavi ima najnovije izdanje svojevrsnog "Gold Digger Digesta" sa tablicama potencijalnih zarada svih poslova, a u torbici cenovnik iz Auto kluba. Nemojte da je podsećate na njene motive, neka sama istražuje.

 

Poenta

Vaš plan akcije je sledeći: iako ne možete da ostanete misterija zauvek, možete da koristite elemente tajnovitosti kao svoju prednost. Neminovno je da ćete vremenom otkriti više informacija o sebi. Samo nemojte to da radite u početku.

 Povratak na početak

Pristupanje ženama u grupi

Grupe žena oduvek su bile noćna mora muškaraca. Kada se žena koja vam se sviđa nalazi u društvu svojih prijateljica čini se neosvojivom. Njena odbrana je neprobojna, a ona je jača zbog zaštite grupe. Pored toga, rizikujete da vam se smeju i njene prijateljice, a ne samo ona. Infiltrirati se u ovu tvrđavu žena možda se čini nemogućim, ali slušajući ove savete učinićete to, makar vam bilo zadnje.

1 – Razgovarajte sa svim njenim prijateljicama
Čak i sa onim ružnim. Lakše je probiti barijeru ako vas njeni saveznici respektuju. Zbog toga morate da se obraćate svim ženama u grupi. Neka vas sve zavole pa ćete tako probiti odbranu koju nudi grupa. Principi su isti kao i da razgovarate sa jednom ženom, samo to sada morate multiplicirati na više njih. Na primer: "Ćao, devojke, ja sam Marko. Sve mi izgledate naročito lepo večeras. Odakle ste?". Pitajte ih uopštena pitanja kao što bi ste to činili sa samo jednom od njih i pokažite interes za sve, čak i ako vam se neka od njih ne sviđa. Ipak, posebnu pažnju usmerite na onu među njima koja vam se sviđa jer će se pre ili kasnije ukazati prilika da ostanete nasamo.

2 – Uhvatite je kada je sama
Ovo je klizav teren, ali ako vam je neugodno da razgovarate sa većom grupom žena, uhvatite onu posebnu dok nije u grupi, na primer kada ode po piće. Morate da budete brzi i efektni jer ona verovatno želi da se brzo vrati svojoj grupi. Alternativa je da joj kažete kako morate da razgovarate sa njom "na samo" i pitate njene prijateljice da vam je "pozajme" na sekundu. Dobar trik je da joj tada date neki originalni i iskreni kompliment, nešto zbog čega ste primetili da iskače iz grupe, na primer način na koji pleše ili se smeje. I pazite da imate o čemu da pričate posle komplimenta.

2 – Koristite "desnu ruku"
Nije ono što mislite. Desna ruka je prijatelj koji će vam omogućiti da monopolizujete vašu metu tako što će pričati sa njenim prijateljicama. Na taj način ona se neće osećati krivom što je ostavila svoje društvo.

3 – Pošaljite joj piće
Ovo se može činiti kao staromodna praksa, ali možda će je impresionirati što oživljavate tu zamrlu praksu. Pogotovo ako dobije svoje omiljeno piće. Pogledajte šta je naručila. Ako naruči isto piće dvaput, pošaljite joj ga. Ako ne, kladite se na neko žensko piće, Liker ili sličnu glupost. Zatim čekajte da vidite ako joj se sviđa poklon i da li će doći da se zahvali. Ako ne dođe, krenite sami do nje: "Izgledala si kao Pelinkovac tip žene. Jesam li bio u pravu?".

4 – Plešite s njom (još se nitko nije otrov'o)
Čak i ako pre toga niste razgovarali s njom, priđite joj na plesnom podijumu i pokušajte da uspostavite kontakt sa očima. Setiće vas se kasnije kada započnete razgovor. Ako vam se pogledi ukrste nekoliko puta, recite joj nešto. Kao što vidite, žene u grupi nisu neprobojna tvrđava kao što se to može činiti. Sa malo šarma i samouverenosti možete ući u ženski krug, oboriti njihov gard i uzeti onu od njih koja vam se najviše sviđa. Druga prednost je što ćete steći krug potencijalnih alternativa ukoliko vas vaša originalna meta napusti ili se ne pokaže dostojnom.

 Povratak na početak

Super lepotice

Većina muškaraca izbegava prilaženje naročito lepim ženama. Glavni razlog tome je što veruju da je razgovor sa takvom ženom ekvivalent izlaska u ring Majku Tajsonu. Ona možda jeste lepa, ali to ne znači da je neosvojiva. Bilo bi lepo kada bi žena učinila prvi korak, ali to se naravno neće dogoditi, pogotovo ako je stvarno lepa. Igra koju igramo svodi se na posmatranje i reagovanje, a i dan danas muška je obaveza da učini prvi korak. Rešenje je jednostavno: prestanite da gledate situaciju kao da nameravate da osvojite Grand Slam. Poenta je u tome: ako mislite da možete - onda možete. Još važnije, ako mislite da ne možete, onda sigurno nećete uspeti.

Krenite polako, ona je, kako god bila lepa, ipak samo žena. Ako joj budete pridavali preveliki značaj sabotiraćete mogućnost uspeha kod nje. Najlakši način da prevladate situaciju je da shvatite zašto takva situacija uopšte postoji:

Prošla iskustva i strah od odbijanja
Mnogi su muškarci u prošlosti bili odbijeni od strane lepih žena. Nakon nekog vremena i nekoliko neuspeha odustaju od cele priče verujući da ako ih je nekoliko lepih žena odbilo nemaju šta da traže u toj ligi. Uvek zapamtite: odbijanje je puno bolje od žaljenja.

Sindrom malog čoveka (manjak samopouzdanja)
Nažalost, neki muškarci pate od sindroma malog čoveka. Mali čovek veruje da zbog velike konkurencije nema ništa da ponudi lepoj ženi. "Sigurno može da nađe nešto bolje", misle oni.

"Boginja" sindrom
Previše muškaraca koristi lepotu da bi sudilo o ženi. Neki će da je hvale samo zato što je lepa. Zbog toga su uplašeni od lepotice i smrznu se u njenom prisustvu. Zapamtite, ma kako lepa ona bila, nije boginja već žena kao i svaka druga. Stvarno nema razloga da budete nervozni u njenoj blizini.

Pretpostavke
Pametan je čovek rekao: pretpostavka je majka svih zajeba. Ako bi svaki muškarac na svetu pretpostavio da je lepa žena već zauzeta, nijedan joj muškarac ne bi prišao i ona bi ostala zauvek sama. Zato ne pretpostavljajte da je žena zauzeta samo zato što je lepa. Verovali ili ne, mnogo je vrlo lepih žena slobodno.

Evo što treba da znate kako bi dobili (i zadržali) njezinu pažnju:

 • Lepota je glavna stvar na njoj koja privlači muškarce pa zato nemojte da razgovarate o njenom izgledu. Pravilo je: "Lepoj ženi kaži da je pametna, a pametnoj da je lepa".
 • Nemojte da vas čini nervoznim. Nemojte da brbljate gluposti i da zamuckujete, tako pucate sebi u nogu. Zapamtite, vi ste muškarac, a ona žena – ne boginja.
 • Nemojte da se bojite neuspeha. Ako vas bude gledala sa visine zaboravite na nju. Ima još lepih žena.
 • Neka se oseća kao da ona mora da impresionira vas. Lepe žene su navikle da im muškarci dokazuju kako su ih vredni, neka za promenu ona dokazuje da zaslužuje vas. Pitajte je pitanja kao "Šta studiraš?" ili "Čime želiš da se baviš u životu". To je to, jednostavno i jasno. Neka se drugi muškarci pitaju "šta vidi u njemu?" kada vide vas i vašu lepoticu kako prolazite ulicom.

 Povratak na početak

Poljubac

Ako želite da poljubite ženu, ne pitajte je za dozvolu. Samo učinite to! Kratko i jasno. Iskustva iz dana u dan pokazuju kako gotovo da i ne postoji okolnost u kojoj je traženje dozvole za poljubac poželjnije nego riskiranje.

Postoje dva načina na koji možete da poljubite ženu: spori pristup i iznenadni pristup. Iako ste njime izloženiji odbijanju, najbolja metoda je spori pristup jer pokazuje odlučnost, ali istovremeno i nežnost. Svojom inicijativom dokazujete samopouzdanje, a istovremeno i poštivanje njenih osećanja i davanje mogućnosti da okrene glavu i odbije vas. Druga, direktnija metoda, je iznenadni pristup i treba je čuvati kao zadnju kada devojka s kojom se viđate ima mentalnu barijeru od prvog poljupca. Tu dileme dakle nema, žene žele da muškarac učini prvi korak. Zašto?

Četiri su razloga:

Ne želi da ugroziti svoj imidž
Društvo je naučilo ženu da prvo kaže kaže "ne" kako ne bi ispala "laka". Zadnja stvar koju žena želi je da da muškarcu zeleno svetlo za poljubac. Ona želi da se oseća kao da nema izbora i zadnje što želi je da da muškarcu dozvolu za poljubac. Kao, uhvatio ju je na prepad i poljubio bez njene dozvole, i to je ne čini lakom.

Želi da bude "oborena s nogu" (nažalost, ne doslovno)
Generalno gledajući, žene padaju na tu romantičnu priču u kojoj su "oborene s nogu" i iznenada poljubljene u spontanom trenutku. Žene vole zavođenje i osećaj nemoći koji im on pruža.

Boji se odbijanja
Žene se boje odbijanja, puno više nego muškarci. Odbijanje od strane muškarca ženi je nešto strašno (O moj Bože!) i zbog toga se oseća kao da je nešto strašno loše s njom. Zašto je to tako? Jer žene misle kao i muškarci nemaju samo-kontrolu i ne mogu odoleti ni jednoj ženi.

Testira vaše samopouzdanje
Snažno i samopouzdanje bez arogancije većina žena smatra veoma seksi. Nema ničeg samopouzdanijeg od stiska i poljupca žene kada ona to najmanje očekuje.

Poljubite je već jednom. Nemojte da je pitate ili razmišljate – pratite svoje instinkte i učinite to. Ako se osećate dovoljno sigurno da to možete učiniti, velike su šanse da će ona prihvatiti vaš poljubac.

Šta se dešava ako stvarno ne želi da vas poljubi? Pa, nemojte da se osećate loše. Ona bi trebala da bude počašćena što ste preuzeli rizik i bili privučeni njome. Nemojte da budete ljuti ali nemojte se ni izvinjavati zato što ste pratili svoje instinkte.

Da nešto razjasnimo, pre nego što počnete da paradirate ulicama i ljubite svaku ženu na koju naiđete. Gornji saveti namenjeni su onima koji su bili barem na jednom sastanku, znaju devojku od pre ili je situacija takva kada se ovakve stvari dozvoljavaju (žurka i slično). Nemojte shvatiti da svaka nepoznata žena želi da se poljubi i obori s nogu. Posmatrajte znakove njenog tela kako bi bili sigurni da nema ništa protiv poljupca. Ako osetite da je vreme pravo, pratite svoje instinkte i poljubite je već jednom.

 Povratak na početak

Tipovi žena

Ovde nećemo pričati o tipovima koje navodi Milan Lane Gutović nego o onim stvarnim. Svi smo mi imali problema za ženama. Pravili smo budale od sebe uvlačeći se u dupe ženama koje su nas tretirale kao smeće. Trošili smo svoje vreme i mala bogatstva jureći žene koje su nas lagale i iskoristile. Jesmo li nešto naučili iz svojih iskustva? Ne! Svaki put mislimo da će biti drugačije. Mislimo da ako se jače trudimo rezultat će se promeniti. E pa neće se promeniti! Ako budete išli prema istom tipu žena i rezultat će biti isti – srce će vam se slomiti uvek iznova.

Pripazite zato na sledeće tipove žena:

1. Miss feministkinja
Ona misli da su muškarci krivi za sva zla na ovom svetu i da je najbolje rešenje da im se odseču jaja i umesto njih im genetski ugrade par jajnika. Smatra da su žene anđeoska stvorenja koje bi od sveta napravile utopiju samo kada bi im muški "patrijarhat" to dopustio... Svaka žena koja promoviše te apsurde živi u svetu bajki i tretiraće muškarca kao zadnje smeće. Možete je lako identifikovati po njenoj mantri "Svi muškarci razmišljaju sa svojim penisima".

Izbeći po svaku cenu.

2. Miss sponzoruša
Vrlo jednostavno – zanima je vaš novac. Miss sponzoruša je najskuplja za održavanje od svih spomenutih tipova. Očekuje da joj muškarac finansira ceo život samo zato što je ona žena. Po njoj, muškarac treba da plaća pića, večere, putovanja, da joj kupuje cveće i nakit, a da ona ne oseća nikakvu krivicu ili potrebu da se oduži. Ovaj tip žene nije ništa drugo nego umivena prostitutka. Miss sponzoruša misli da je njena vagina optočena zlatom i vredna milion eura. Obzirom da nema koncept o postojanju tuđih osećaja, njen jedini interes je dobivanje onoga što želi. Nemojte da vas prevari – naizgled "dobre" cure su često najpohlepnije od svih.

3. Miss romantika
Ovaj tip žene živi u svetu fantazija, ljubavnih priča iz Glorije i romana Daniele Steel. Svako veče je sama kod kuće gde lista svoj omiljeni časopis "Venčanja", zamišljajući trenutak kada će doći Princ na belom konju sa kojim će živeti sretno do kraja života. Miss romantike ovoga sveta odgojene su tako da misle da su "princeze" i nemaju apsolutno nikakvu ideju da se stvarni život sastoji od plaćanja računa i čišćenja WC šolja. Miss romantike će očekivati da se brinete za nju, biće dosadna u krevetu i gotovo preko noći će se pretvoriti u udžabljeno (prema Jabba the Hutu, debelom liku iz Ratova zvezda) gunđalo. Bežite koliko vas noge nose.

4. Miss ranjena
Podvrsta Miss romantike, ali sa tamnom stranom. Jedna od onih koja je bila povređena u prošlosti tako da sada podsvesno izbegava i sabotira nove veze. U početku pokaže interes za vama, ali vrlo brzo pobegne – i ponavlja taj ciklus uvek iznova. Miss ranjena je kraljica mešovitih poruka. Izlaziće sa vama i ponašati se zavodljivo, ali retko ćete kada prerasti "prijateljski" status. Dobićete milion razloga za njenu nedostupnost, sve iskalkulisano tako da zavara samu sebe kako nema vremena za vezu. Ne upuštajte se u to.

5. Miss ljuta
Nešto poput Miss feministkinje, ali nikada nije pročitala ni jednu feminističku knjigu (ili knjigu uopšte). Mrzi svakog muškarca kojeg je ikada srela i muški rod u celini. Za njih ne postoji dobar dečko – svi su oni "svinje". Ima nakupljeno mnogo mržnje prema muškarcima koja može da eksplodira u svakom trenutku. Ukoliko vas ne pali drama i vikanje, izbegavati.

6. Miss nesigurna
Ova žena se čini odlično u početku jer je obično simpatična i odnosi se dobro prema vama. Međutim, njenoj nesigurnosti nije potrebnu dugo da izroni na površinu. Vrlo brzo ćete dobijati 50 sms poruka i 10 telefonskih poziva dnevno u kojima će vas gnjaviti i pitati vas gluposti tipa "kako si?", "o čemu razmišljaš?" i "kuda ide naša veza?". Potrebna joj je stalno uveravanje da je lepa i da je volite. Neprestano je u strahu da će te je ostaviti zbog "neke bolje". Ovakve stvari mogu vrlo brzo da idu na živce.

Miss kučka
Miss kučka je vrlo neugodna osoba koja tretira sve ljude vrlo loše, a ne samo muškarce. Misli samo o sebi i nije je briga ako povredi nekog drugog. Većina Miss kučki imaju i karakteristike Miss sponzoruše. Većinom izgledaju dobro i sređene su tip-top. Izbeći po svaku cenu.

Miss Ja
Bliski rođak Miss kučke, Miss Ja je u potpunosti fokusirana na sebe. Ima potrebu da stalno bude u centru pažnje. Sebična je, samodopadna i odgojena kao "tatina mala curica". Osim ako ne uživate u društvu razmaženih derišta, preskočite.

Miss očajna
Bez obzira da li joj otkucava biološki sat ili je jedina od svojih prijateljica, rođakinja, koleginica koja još nije ulovila muškarca u klopku, Miss očajna želi da se uda – i to odmah. Nije je previše briga kakav je njen budući suprug ni čime se bavi, sve dok ima penis za koji može da ga odvuče do oltara. Najčešće je bila u jednoj od preostalih kategorija, a u ovu je upala kada joj je voda došla do grla. Bežite u brda!

Miss prevrtljiva
Stručnjak za varanje muškaraca. Miss prevrtljiva će vam govoriti tačno ono što želite da čujete sve dok niste ulovljeni duboko u vezu (ili oženjeni)... a tada istina izlazi na videlo. Preko noći, slatka će se curica pretvoriti u zahtevnu i pohlepnu rospiju koja vam neće dati mira dok ne bude po njenom. Izbeći po svaku cenu.

Miss koketa
Možete je primetiti na kilometre jer flertuje sa svakim u pantalonama i koristi se svojom seksualnošću u svakoj prilici. Uživa u svojoj seksualnoj moći privlačeći muškarce kao muve na govno. Poslastica joj je da napali muškarca i onda ode. Bez obzira na njen modus operandi, ne može joj se verovati jer pati za pažnjom muškaraca i čim naiđe neko bolji otkačiće vas dok ste rekli keks.

Miss Kontrola
Ima odvratnu naviku da vam diriguje svaki aspekt života. Govoriće vam šta da obučete, kuda da idete, sa kim da razgovarate, koje prijatelje smete da imate, šta možete da jedete – sve. Ukoliko pokušate da stanete u svoju obranu uskratiće vam seks, plakati, vikati i koristiti ostale ženske taktike kako bi se podčinili njenim zahtevima.

Ovo su samo neki od gorih vrsta žena. Naravno, postoje i one koje poseduju samo neke elemente gore navedenih karakteristika, a mnogo ih je i onih koje se mogu svrstati u više gornjih kategorija. Sada kada znate kako stoje stvari, samo sebe možete kriviti ukoliko se spetljate sa nekom od spomenutih vrsta žena.

Povratak na početak

Šta žene kažu, a šta stvarno misle

Znate već: kaže jedno a misli drugo. Evo prevoda nekih uobičajenih fraza sa ženskog jezika na normalni…

Upoznavanje

Kaže: "Imam dečka."
Misli: "Možda imam, a možda nemam dečka, ali ti nemaš šanse."

Kaže: "Ne plešem."
Misli: "Ne želim da plešem sa tobom, ali plesaću sa svojim prijateljicama."

Kaže: "Ne pijem."
Misli: "Piću isto što i dečko koji mi se sviđa."

Kaže: "Nemam telefon."
Misli: "Imam dve linije, mobilni i e-mail, ali tebi ne želim da dam ni jedan od njih."

Kaže: "I meni se sviđa Vin Diesel, koji ti je njegov omiljeni film?"
Misli: "Želim da znam više o tebi, pričaj mi..."

 

Prvi sastanak

Kaže: "Idemo na neko tiho mesto."
Misli: "Želim bolje da te upoznam, idemo negde gde možemo da razgovaramo."

Kaže: "Kako izgledam?"
Misli: "Da vidim kakav si u deljenju komplimenta?"

Kaže: "Ne pijem."
Misli: "Ne želim da izgubim kontrolu i napravim nešto glupo na prvom sastanku."

Kaže: "Kakva je bila tvoja bivša devojka?"
Misli: "Kakva sam ja u poređenju sa tvojom bivšom devojkom?"

Kaže: "Sutra imam važan dan."
Misli: "Ne želim da spavam sa tobom na prvom sastanku."

Kaže: "Moja cimerka spava."
Misli: "Večeras me nećeš videti golu."

Kaže: "Trenutno sam u stresnom razdoblju svog života."
Misli: "Želim da te se rešim."

Kaže: "Volim da gledam filmove... igram bilijar... "
Misli: "Volela bih da gledam filmove i igram bilijar sa tobom"

 

Veza

Kaže: "Kako izgledam?"
Misli: "Jesam li lepa kao kad smo se upoznali?"

Kaže: "Nije li ova devojka prelepa?"
Misli: "Da li je ova devojka lepša od mene?"

Kaže: "Koliko dece želiš?"
Misli: "Vidiš li se sa mnom u budućnosti?"

Kaže: "Sve je u redu."
Misli: "Ništa nije u redu."

Kaže: "Moja prijateljica misli da je ono što si učinio loše."
Misli: "Ja mislim da je ono što si učinio loše."

Kaže: "On nije moj tip."
Misli: "Želim da se oblačiš i ošišaš kao on."

 

Prekid

Kaže: "Nisi ti, ja sam."
Misli: "Ti si."

Kaže: "Želim da ostanemo prijatelji."
Misli: "Razgovaraćemo nedelju dana i to samo ako se slučajno sretnemo."

Kaže: "Nije pravo vreme."
Misli: "Želim da se posvetim drugim stvarima u životu, kao što su moji prijatelji, posao i drugi muškarci."

Kaže: "Nazvaću te uskoro."
Misli: "Nemoj me zvati, ja ću tebe zvati... možda."

 Povratak na početak

Steve McQueen

Još jedna filmska zvezda od čijih filmova možemo da naučimo je Stiv MeKvin. Lakoća s kojom on osvaja žene je neverovatna. Tolika da "Stiv" nije samo glumac nego i stanje duha. James Bond je Steve. Michael Jordan je Steve.

Evo pravila kojih treba da se pridržavate da bi bili Stiv.

1. Eliminišite želju
Prvo pravilo je da eliminišete želju. Drugim rečima, ako želite da spavate sa nekom ženom morate očistiti sebe od te želje. Žene su u stanju da namirišu vašu želju za njenim međunožjem na kilometre. Stiv im zato prilazi kao da nema ni najmanju želju za njima. Zanimljivo je posmatrati razočaranje na licu žene kada vidi da vas ne zanima ono što nudi.

2. Napravite nešto izvrsno u njenoj blizini
Drugim pravilom demonstrirate svoju seksualnu vrednost. Jednostavno, napravite nešto u čemu ste jako dobri. Ne mora to da bude ništa posebno, dovoljno da vas vidi u vašoj okolini, radnom mestu ili aktivnosti koju radite dobro.

3. Povucite se
Treće se pravilo na prvi pogled čini paradoksalnim, ali ima itekako smisla. Jednom kada žena pokaže interes za vas ili barem shvati da niste za bacanje, učinite sami sebe teško dostupnim. Žene vole da love muškarca, a mrze dosadu. U životu sam naučio da žene požele seks 15 minuta kasnije od muškaraca. Ako se uzdržite 20 minuta, loviće vas zadnjih 5. To je to, ovako Stiv Mekvin dobija devojku u svim svojim filmovima.

Priđite devojci bez skrivenih namera i počnite da razgovarate o bilo čemu. Pre nego što shvati šta se dogodilo, idete zajedno na kafu ili picu. Ako spomene ili da neki znak da ste "na sastanku", reagirajte sa iznenađenjem i možda kažite nešto u stilu "ne želim da uništim naše prijateljstvo". Uskoro ćete da lupate prijateljičinom glavom o zaglavlje kreveta.

Postoji neka elegancija u toj Stivovoj jednostavnosti. Ipak, za svaki slučaj ja sam uz Stivova pravila dodao i nekoliko svojih:

1. Dajte joj kompliment za nešto drugo osim izgleda
Naravno, žene su nesigurne, ali postoje stvari o kojima su još nesigurnije od svog izgleda: inteligencija, smisao za humor, veštine u krevetu, cipele, debljina, poznavanje istorije Mesopotamije itd. Nakon što je pohvalite zbog neke od spomenutih stvari, možete joj dati kompliment i na račun izgleda, ali kažite nešto originalno.

2. Pokažite da imate mozga
Žene izjednačavaju mozak sa sposobnošću zarađivanja, a samim tim i novcem i statusom. Slučajno spomenite da su palaentolozi nedavno otkrili fosilne ostatke ogromnog pacova veličine medveda. Verujte, žene ne zanima razgovor o fudbalu ili o čemu već pričate sa svojim prijateljima.

3. Nemojte da budete plašljivi u krevetu
Ako budete te sreće da je na kraju odvedete u krevet, nemojte da se uzdržavate. Naučio sam da su žene puno "nestašnije" od nas. Bilo kakvu na prvi pogled perverznu, devijantnu stvar želite da uradite - one su uglavnom za. Žene ne žele da budete pristojni u krevetu i tražite dozvolu da ga umetnete tu ili tamo. Just do it. Ako ih pitate glumiće da su šokirane i odbiti će jer one su "fine cure". Ne, žene žele zver u krevetu i ako se posle seksa osećaju barem malo neugodno i posramljene - bili ste dobri.

Povratak na početak

VEZE

Kruške i jabuke

Od muškarca ćete dobiti direktan odgovor, ali retko kad od žene. Usprkos tome često ćete čuti optužbe žena kako "muškarci ne znaju da komuniciraju". Ono što misle pod tim je da "muškarci ne znaju da komuniciraju na način kako žene komuniciraju međusobno". Međutim, za muškarce, žene su te koje ne znaju da komuniciraju. Većina muškaraca sposobna je da razmenjuje informacije na direktan i logičan način. Sa ženama je sasvim druga priča...

1. Žene nikad ne kažu ono što stvarno misle

Umesto da direktno izraze svoje mišljenje ili postave pitanje (kao što to muškarci rade), žene to rade indirektno, očekujući da muškarac nekako shvati šta ona stvarno želi. Žena će radije da priča i priča i priča, očekujući da se muškarac igra pogađanja, nego da kaže šta stvarno misli.

Evo nekoliko primera:

 • Kada žena kaže "Ti odluči", ono što stvarno misli je "Bolje ti je da znaš šta želim i uradiš tako".
 • Kada kaže "Uradi po tvom" želi da kaže "Ne želim da uradiš po tvom i platićeš za to kasnije".
 • Kada kaže "Nije me briga kako muškarac izgleda sve dok je dobar", stvarno misli tako ali "pod uslovom da ima puno novca kako bi moje prijateljice bile ljubomorne na mene"; Žene to zovu "komunikacija".

2. Žene se fokusiraju na pričanje, ne na pronalaženje rešenja

Žene nisu navikle na akciju pa pričaju umesto da pronalaze rešenja. Pored toga, misle da se svaki problem može rešiti jednostavnim pričanjem o njemu. Zato će umesto da donesu odluku beskonačno razmišljati o raznim alternativama, pritom svakoga pitajući za savet, a nikada neće stvarno i prihvatiti neku sugestiju. Kada konačno dođe vreme donošenja odluke, žena će se najčešće okrenuti muškarcu. Ukoliko on pak donese pogrešnu odluku – odluku koju ona ne želi – dignuće nos i kazniti ga zato jer ne zna koje su njene neizrečene stvarne žele (bez da mu pritom kaže zašto je ljuta na njega). Žene to zovu "komunikacija".

3. Žene "razmišljaju" sa emocijama.

Obzirom da njima vladaju hormoni, ženski način razmišljanja je daleko od logičnog. To estrogen govori iz njih. Pored toga, imaju sposobnost da razmišljaju i deluju u dva dijametralno suprotna pravca. Često će reći jednu stvar, a uraditi potpuno suprotnu ili uzeti značenje izvan konteksta i doći do zaključka baziranog u potpunosti na emocijama. Na primer, ako muškarac kaže ženi "Sviđa mi se tvoja nova frizura", ona može da misli "Da li to znači da ti se pre nije sviđala? Ti se stidiš mene, zar ne? Misliš da sam ružna! Ne želiš da te vide sa mnom!!". Žene to zovu "komunikacija".

4. Žene očekuju da muškarci čitaju misli

Svaka žena će vam reći da muškarac treba "da zna" šta ona voli u seksu, gde želi da izađe, šta želi da radi, bez da mu da bilo kakvu direktnu informaciju o tome. Ako on to ne zna - onda ga sigurno nije briga za nju. Drugim rečima, muškarci treba da budu čitači misli. Žene to zovu "komunikacija".

Čini se da su različitosti u stilovima komunikacije ugrađeni u muški i ženski mozak i bilo bi najlakše slegnuti ramenima i reći "Vive la difference". Problem je, međutim, što žene konstantno krive muškarce zbog njihove muškosti, kažnjavaju ih zato jer razmišljaju poput muškarca i pokušavaju da ih nateraju da usvoje ženski stil komuniciranja. Žene okrivljuju naš pol zbog nemogućnosti da "iskažemo emocije", a istovremeno nas ismejavaju ukoliko to učinimo. Idoliziraju razne TV psihologe i novinske kolumniste koji instruiraju muškarce da predaju svoju muškost i udovolje ženama.

Međutim, muškarci nisu poput žena. Priroda im nije namerila da se ponašaju ili razmišljaju poput žena. Muškarci razgovaraju da bi razmenili informacije i orjentisani su prema konkretnim ciljevima. Oni nisu iracionalni, histerični i indirektni. Moraju da iskažu svoje potrebe i želje na direktan način jer se inače nikad ništa ne bi postiglo.

Poenta je: muškarci mogu da komuniciraju. I to čine prilično jasno.

Povratak na početak

Komplimenti

Većina muškaraca vole komplimente koji gode njihovom egu. Žene pak vole komplimente koji gode njihovoj taštini. Sve žene vole da primaju komplimente, a najbolji su oni usmereni prema specifičnim stvarima bitnim ženi za njeno samopouzdanje.

"Izgledaš dobro danas", kompliment je koji je primila Ana od svog kolege. Kiselo se nasmešila i zahvalila, ali ono što je stvarno čula u glavi bilo je: "Izgledaš dobro danas. Inače izgledaš loše".

Puno bolji kompliment bio bi "Izgledaš posebno dobro danas". Dodavanjem samo jedne reči implicirao bi da Ana izgleda dobro svaki dan.

Kada muškarac uputi ženi kompliment treba pažljivo da prati njenu reakciju i odgovor. Većina će žena prihvatiti iskreni kompliment sa jednostavnim "hvala". Ponekada će pak dobro tempirani kompliment rezultirati boljim rezultatima. Žena može odgovoriti na kompliment sa smeškom propraćenim sjajem u njenim očima. Ako odgovori sa više od tri reči, nešto poput "Baš ti hvala, ti si to jedini primetio" verovatno je zainteresovana za nešto više od komplimenta koji ste joj dali.

Najgora kritika koju možete dati ženi odnosi se na stvari koje se odražavaju na njeno samopouzdanje – stvari koje ne može da promeni na sebi (ili barem ne lako). Tri su stvari koje na ženi nikada ne smete da kritikujete:

1 – njen izgled

2 – njenu težinu (debljinu)

3 – njene emocije

Žene su osetljive na stvari vezane za njihov izgled. Žena može da misli da joj je nos prevelik, oči premale, zubi nisu potpuno ravni, koža nije čista ili da izgleda starije nego što stvarno jeste. Većina žena čini sve što je u njihovoj moći da izgleda što je moguće bolje.

Žene će prokomentarisati neka vaša pitanja kao kritiku, čak i ako to niste mislili. Na primer, sledeće pitanja će najverovatnije krivo shvatiti:

 • Da li je ovo prava boja tvoje kose?
 • Da li su ti ovo pravi nokti?
 • Da li su ti sise prave?

Lična pitanja ženi nikada ne bi trebao postavljati neko koga ne zna, pogotovo ako niste sami. Ako je kozmetički ili hirurški poboljšala neke delove tela, učinila je to u nameri da izgleda što je moguće bolje.

Za ženu, pitanje njene težine ogroman je hendikep, nešto poput visine za muškarca. Određeni postotak muškaraca preferira žene da viškom kila raspoređenim na strateškim mestima, ali takvih je puno manje nego što je debelih žena. Taj je disbalans uvek u glavi ženi sa viškom kilograma.

Takođe, obzirom da je područje u mozgu koje se bavi emocijama puno veće kod žena nego kod muškarca, reći ženi da je previše "emocionalna" nema nikakvog smisla.

Dakle, kada prvi put upoznate neku ženu uživajte u njenom izgledu, poboljšanom ili ne, nikada ne spominjite vagu i nikada ne kritikujte njene emocije. Sretno.

Povratak na početak

Sedam pravila uspešne veze

1 – Oprezno sa "volim te"
Te dve reči su vaš as iz rukava. Ukoliko ih upotrebljavate retko, gotovo da ne postoji situacija iz koje se ne bi mogli izvući kada ih izgovorite. Zato nemojte da govorite "volim te" ukoliko nije apsolutno potrebno – činite to samo kada morate. Plus, nemojte biti prvi koji ih izgovori.

2 – Ostavite prošlost iza sebe
Nemojte da provodite puno vremena razmišljajući o bivšim devojkama. Posebno, nemojte da pričate o njima sa svojom novom devojkom. Važnije od toga, nemojte da ispitujete devojku o njenim bivšim momcima ni sa koliko njih je spavala. Stvarno nema potrebe da vam nabija komplekse.

3 – Razdvojite dva sveta
Ako nas je Seinfeld nečemu naučio onda je to da ne mešamo "relationship Georga" sa "independent Georgeom". Vodeći se tim pravilom nemojte previše da mešate svoj život u vezi sa ostavkom života.

4 – Budite onaj koji nosi pantalone u vezi
Nemojte da izgubite kontrolu u vezi. Jednom kada ispustite uzde sve krene naopako...

5 – Tražite seks u svakoj prilici
One kažu da razmišljamo o seksu svakih šest sekundi. Zato, ako vam je apetit nezasitan, zašto se ne bi poveli za njim. Osim toga, ako je rano u vezi naviknete na puno seksa, neće kasnije moći da se žali zbog toga.

6 – Nemojte napustiti svoje prijatelje
Vaši su prijatelji bili uz vas i pre veze pa nije u redu da ih ostavite zbog suknje. Zapitajte se, ko će vas odvesti u striptiz bar nakon što vam ona slomi srce?

7 – Nemojte da joj se uvlačite u dupe
Ostani čvrst i daj joj do znanja da ti je stalo do nje na suptilni način. Uputite joj kompliment s vremena na vreme, ali nemojte da se pretvorite u ulizicu.

 Povratak na početak

Kako lagati ženu?

Mnoge žene imaju naviku da govore suprotno od onoga što misle ili, još gore, postavljaju naizgled nevina pitanja koja su ustvari visokosofisticirane zamke. Svaka žena ima nekoliko vrlo osnovnih, ali klizavih pitanja za muškarce. Ta pitanja imaju dvostruku svrhu, da učvrste njen krhki ego i da testiraju muškarca. Ako niste pripremljeni na njih, kada dođe vreme da date odgovor (a verujte mi, to se događa kada se najmanje nadate), znojićete se, gristi jezik i drkati malo češće nego što bi želeli.

Siguran sam da ste poput većine muškaraca upali u zamke takvog ponašanja i zbog toga bili zbunjeni ili čak ljuti. To nije loše samo po vas nego i po ženu koja postavlja takva pitanja jer pokušavate da dešifrujete pravo značenje njenih pitanja što često rezultira nesporazumima.

Kako bi vas zaštitio od takvog ponašanja, dajem vam nekoliko najčešće postavljanih pitanja, njihove interpretacije i verovatna prava značenja. Tu su naravno i instrukcije kako zaobići ovakva pitanja.

Ako vas je mama učila da morate uvek da govorite istinu, evo novosti: lagala je. Setite se samo, koliko ste puta upali u nevolju zato što ste govorili istinu, a koliko puta zato što ste lagali?

Naravno, istina je osnova svake veze, ali ponekad ju je potrebno sakriti zbog većeg dobra.

Rešenje je da joj kažete šta želi da čuje.

 

 Laž o poklonu
Žene uglavnom ulažu puno truda u kupovinu poklona muškarcu, ali uz sav trud taj poklon ponekada nije nešto što bi želeli. Ako ne želite da slomite njeno srce, bolje da vam se svidi plišani meda kojeg vam je kupila.

Pitanje: "Da li ti se sviđa poklon?"
Istorijski pogrešan odgovor: "Oh, meda!"
Pravi odgovor: Pre nego li uopšte ima šansu da vas pita, kažite: "Vau, meda! Kako je samo sladak. Dođi da ti dam jedan medveđi zagrljaj".

Laž o debljini
Neka vam pređe u naviku da joj redovno govorite kako izgleda seksi (otprilike jednom nedeljno) i to pre nego što vas pita kako bi na taj način izbegli njeno iznenadno pitanje. Zadnja stvar koju želite je da vas pita da li izgleda debelo kada se to najmanje nadate. Ovo pravilo posebno vredi ako loše lažete i ne možete uverljivo da kažete laž. Olakšajte sebi stvar tako što ćete reći laž kada je ona u svom najboljem izdanju umesto kada je deblja od debljine same (a to je najčešće vreme kada vas to pita).

Glupo pitanje: Izgledam li debelo?
Istorijski pogrešan odgovor: Mnogi muškarci će pokušati da izbegnu odgovor napuštajući sobu ili menjajući temu. Neznalice će reći: "Lepa si". Žene znaju te taktike. Gornje ideje zvuče u redu, ali njima pucate sebi u nogu. Zašto? Zato jer će žene znati da izbegavate odgovor, a "to mora da znači da nešto nije u redu".
Pravi odgovor: "Ako si se udebljala moram da ti kažem da nisam primetio. Ustvari, izgledaš mi seksi kao prvi dan kada sam te upoznao, jedina razlika je da me sada privlačiš više nego ikada". Maestralno!

 

Laž o bivšoj
Bez obzira kako dobra vaša veza bila, pre ili kasnije draga će vas upitati kakva je u poređenju sa vašom bivšom. To vas lako može baciti u probleme, posebno ako se ostali u dobrim odnosima sa bivšom devojkom. Ta situacija je ujedno i odlično vreme da lažete svoju devojku, govoreći joj da je bolja u svakom pogledu. Napomena: Čekajte da vas pita to pitanje, jer će u suprotnom misliti da je upoređujete sa bivšom.

Glupo pitanje: Kakva sam ti u poređenju sa tvojom bivšom?
Istorijski pogrešan odgovor: Puno si bolja od nje, ali... (začepite!)
Pravi odgovor: "Nema poređenja! Nisam znao šta propuštam dok se ti nisi pojavila, posebno ta tvoja usta i ono što radiš s jezikom, Bože kako me uzbuđuješ!".

 

Laž o vezi
Žene vole da planiraju i vole da znaju u kom smeru ide njihova veza. Takođe vole da znaju ako su sa vama stigle dalje od većine ostalih žena sa kojima ste bili – kao na primer okupiranje vašeg srca.

Glupo pitanje: "Šta osećaš u vezi mene?". Ili, konkretnije, "Da li me voliš?".
Istorijski pogrešan odgovor: "Valjda", "Zavisi šta misliš pod ljubavi", "Da li je bitno?", "Joj, tako te volim, umro bi kada bi te izgubio. Volim te! (suze iz očiju kanule)"
Pravi odgovor: Pogledajte je pravo u oči i čak i ako to nije istina, recite: "Da. Nikada pre nisam bio zaljubljen, ali osećam da se totalno zaljubljujem u tebe." (Vežbajte ovo pred ogledalom ako mislite da bi mogli da se ispovraćate na samu pomisao ovakvih reči). Prednost priznanja da je volite je da će seks biti češći. Sa druge strane, nakon seksa će slediti više maženja i "ajde da razgovaramo o nama" razgovora, pa ako ako vam to nije drago – pazite.

 

Laž o mislima
Ženu će oboriti s nogu izjava da razmišljate o njoj. Zato, svaki put kada se nađete u tihom trenutku recite joj to pre nego što stigne da pita.

Glupo pitanje: "O čemu razmišljaš?"
Istorijski pogrešan odgovor: "O ničemu, zašto?", "O seksu sa tvojom drugaricom", "Kako si debela"...
Pravi odgovor: "O tome kako mi je lepo u tvom društvu čak i kada ne pričamo ništa nego samo ćutimo".

 

Laž o drugoj ženi
Šetate se parkom, a pored vas prođe skoro savršena žena, zamislite Pamelu Anderson sa seksi glasom. Izgleda predobro da je ne bi gledali, a nadrljali ste kad vas vaša devojka upita...

Fatalno pitanje: "Vau, lepa je, zar ne?" Zašto je to fatalno pitanje? Zato jer posle njega sledi potpitanje: "Da li je lepša od mene?" Koje glupo pitanje, i slepac bi video da je lepša od vaše devojke. Čak i vaša devojka zna odgovor na to pitanje; ona samo želi da se oseća dobro.
Istorijski pogrešan odgovor: "Nije lepša od tebe, samo je lepša na drugi način"; "Verovatno je glupa"; "Nisam te dobro čuo"; stavite puno hrane u usta i promrmljate odgovor.
Pravi odgovor: "Definitivno nije lepša od tebe. Uopšte nije moj tip" (Čak i ako znate da je svaka žena sa četvorkom ili više vaš tip"). Znam, odgovor nema smisla, ali verujte mi, deluje. Nije bitno ako nema logike sve dok ona to veruje. Stvar funkcioniše vrlo jednostavno: vi lažete nju, ona laže sebe i svi su sretni.

Pošto čujete samog sebe kako izgovarate ovakve laži poželećete da operete usta sapunom, ali većina muških laži usmerena je u jednom pravcu: seks. A jednom kada seks počne, pobogu, nemojte da govorite istinu.

Zapamtite, izreći nevinu laž je siguran način za se spasite od zasede, a idealno je ako to učinite pre nego što ona ima priliku da postavi pitanje.

Konačno, evo još jedne škakljive situacije – striptiza, omiljene zabave na momačkim večerima širom zemaljske kugle:

"Nije me briga ako ideš na striptiz"

Šta vi mislite: "Moja devojka je tako kul! Baš ću lepo da se provedem sa društvom na momačkoj večeri"

Šta ona misli: "Ne mogu da verujem da uživaš da gledaš gole kurvice. Ako ti je stvarno stalo do mene ne bi ni razmišljao o tome!"

Žene ne razumeju da muškarci vole da gledaju atraktivne žene – posebno one koje gole plešu ispred njih – i da to nema nikakve veze s njima. Umesto toga, žene odlazak u striptiz bar smatraju ličnom uvredom, a previše su nesigurne da to kažu direktno pa koriste obrnutu psihologiju – što obično ne funkcioniše onako kao što su mislile. Time što kažu da im ne smeta ustvari žele da se okrenete i kažete joj: "Zašto bi išao u prljavi striptiz bar, kada je jedina žena koju želim ispred mene". Ako ste je doslovno shvatili verovatno još uvek ispaštate. Svojim odlaskom u klub ne samo da ste postali muška svinja u njenim očima, nego i glupa muška svinja jer niste shvatili pravo značenje njene tako "očigledne" izjave.

Šta uraditi sledeći put: Objasnite joj da nema ništa loše ako gledate druge žene jer za vas postoji samo ona.

Povratak na početak

Racionalno sa "volim te"

Naše društvo ceni retke stvari. Ako nešto postoji u malim količinama, mi to više cenimo. Žene posebno cene retke stvari. Dijamanti su dobar primer. To se odnosi i na reči "volim te. Trik je da reči "volim te" upotrebljavate retko i samo kada to ima smisla, a ne često poput "dobar dan", što mnogi muškarci čine. Na taj ćete način imati asa u rukavu kada vam najviše bude trebao.

Ako često govorite "volim te" te reči izgube smisao i postanu poput uzrečice pa kada upadnete u probleme, "volim te" neće značiti ništa. Sa druge strane, ako ste oprezni sa izricanjem tih dviju reči možete ih upotrebiti kada se nađete u naizgled bezizlaznoj situaciju. Garantujem da će vam tada devojka u potpunosti oprostiti grešku i sva sretna reći: "Oh, dragi, rekao si mi 'volim te'. Nikada te pre nisam čula da mi to govoriš!" Morate da budete snažni i odoleti izgovarnje te dve reči. Ne bojte se da će te je udaljiti od sebe sve dok pokazujete svoje osećaje kroz dela. Sačuvajte "Volim te" za crne dane.

Povratak na početak

Telefon – ženin najbolji prijatelj

Postoje neke stvari za koje se muškarci i žene nikada neće složiti, kao što su mala zadovoljstva kupovine cipela, španske serije, dobre strane tofua i soje, te telefonski razgovori koji traju satima i satima...

Zamislite da se igrate na Playstationu 2. Zatim pomnožite to zadovoljstvo sa deset: toliko većina žena voli da razgovara telefonom. Za njih, telefon nije samo obična komunikacijska sprava kojom možete nešto da dogovorite ili da naručite picu. O ne, ženama je telefon aktivnost, događaj, izvor zabave i način intelektualne stimulacije; dobar telefonski razgovor može im čak i zameniti čitanje nekog od ženskih časopisa.

Jednom kada shvatite žensku fanatičnu ljubav prema telefonu i krucijalnu ulogu koju igra u njihovim životima, možete pristupiti telefonu sa poštovanjem koji zaslužuje. Naučiti da vešto razgovarate telefonom može činiti razliku između uspeha i neuspeha kod žena. Ako želite da doprete do njenog srca možda ćete tamo morati da stignete telefonom. Ako se vaš telefonski razgovor sastoji od razmene 30-sekundnih jednosložnih reči, moraćete da naučite osam pravila koja će vas u njenim očima učiniti najboljim sagovornikom.

1. Imajte šta da kažete
Ako je nazovete, budite sigurni da imate šta da kažete – nešto što je zanima da čuje. Nazvati je kako bi je pozvali da izađe, pitati je za kulinarski savet ili reći joj da vam se sviđa njena nova frizura dobri su počeci za razgovor.

2. Personalizirajte razgovor
Ženama ništa nije previše lično da o tome ne bi razgovarale telefonom. One mogu da provedu sate raspravljajući o svojim najdubljim ličnim tajnama, strahovima i traumama, ali i o tračevima iz ženskih časopisa.

3. Multitasking
Ako mislite da je telefonski razgovor gubljenje vremena vaša devojka to sigurno ne misli. Ako imate spikerfon ili bežične slušalice možete, na primer, da sečete nokte dok pričate sa njom.

4. Pitajte otvorena pitanja
Nemojte postavljati samo pitanja koja zahtevaju jednosložne odgovore. Pripremite se. Imajte listu pitanja koja možete da postavite kada razgovor zapne.

5. Kontrolišite razgovor
Da bi kontrolisali razgovor budite taj koji će postavljati većinu pitanja

6. Ostavite je željnu još
Nemojte da joj kažete svaki detalj svog života, ostavite je da želi još.

7. Završite sa stilom
Na vašu sreću, svi telefonski razgovori se moraju završiti. Ipak, nemojte se zavarati – rezervišite najmanje pet minuta za prekid razgovora. Prekinuti razgovor sa ženom je poput produžetaka u fudbalu – mislimo da je utakmica gotova ali ne, igra se još cela mini-utakmica. Zbog toga "utakmica počinje, moram da idem" nije dobar način prekida razgovora. Polako uđite u finale. Recite joj da ste uživali u razgovoru sa njom i da se nadate kako ćete je čuti uskoro. Ako ste u velikoj gužvi recite da je vaša majka upravu ušla ili da vam ručak gori.

Povratak na početak

Praktični načini za kontrolisanje žene

Italijanski filozof Niccolo Machiavelli, autor klasika "Il Principe" ("Princ") poznat je po svojim beskrupuloznim akcijama nastalim u cilju gomilanja političke moći. Njegovo mišljenje bilo je da je svet politike nemoralan i da kao rezultat toga nema pravila. Kada funkcionišete u nepoštenom sistemu, nije nerazumno ostvariti autoritet i dominaciju svim raspoloživim sredstvima. Muškarci današnjice mogu mnogo toga da nauče od tog poznatog filozofa o tome kako steći moć i uticaj na druge. U ovom slučaju, "drugi" se odnosi na žene. Saznaćete kako manipulisati ženama uz dozu Machiavellijske mudrosti, Konfučijskog odricanja, Zen meditacije i okrutne prakse Sun Tzua. Ako stablo padne u šumi, a tamo nema nikoga, da li se čuo njegov pad? Slično tome, ako podčinite ženu svojoj volji, a njoj to ne smeta, da li ste je izmanipulisali?

Razmislite.

Da li morate da budete Džedaj vitez da vam to pođe za rukom? Treba li da bude tako kompleksno? Iskreno, da.
Žene sumnjaju u naše odluke. Sumnjaju u naše sposobnosti, našu inteligenciju i ukus. To izluđuje muškarce. U našoj trci za zaradom i boljim životom, želimo poštovanje od žena. Međutim, poštovanje moramo da zaslužimo.
Kako bi bili uticajni i zaradili beskrajnu podršku svoje žene trebate da budete važni u onome čemu se bavite. Drugi ljudi moraju da vas poštuju.
Zašto? Vrlo jednostavno, žene gravitiraju prema muškarcima čvrstog karaktera. Možete da budete poduzetnik, doktor ili vozač, nije bitno. Samo budite čovek kome se drugi obraćaju za savet.

Trening

Vaša žena može da očekuje da vičete na nju u svađi i kritikujete je, ali nemojte to da radite. U konfliktu bilo koje vrste izrazite svoje razočaranje, ljutnju pa čak i bes na staložen i miran način, tihim glasom. Tako ćete je ne samo preplašiti nego i steći ogromno poštovanje i poslušnost. Kada su vremena dobra izrazite svoju toplinu i ljubav, budite spontani i romantični. Budite muškarac i budite njen muškarac.

Probudite njene prirodne ženske instinkte

Odaću vam tajnu: žene vole da muškarci preuzmu kontrolu, ali ne i muškarce koji ih kontrolišu. Ta razlika je vrlo bitna. Muškarci koji preuzimaju kontrolu su zaštitnici i vođe. Oni se brinu za svoju ženu i porodicu, a drugi ljudi ih iskreno poštuju. Kao rezultat toga njihove bi žene učinile sve za njih, bez prisile.

Povratak na početak

Žene dolaze i prolaze, prijatelji ostaju

Ako muškarac pronađe novu ženu u svom životu, učiniće sledeće:

 • prestati da zove svoje prijatelje
 • početi da brine o stvarima za koje nikada nije brinuo
 • prestati da bude on

Za gore pomenute stvari u većini slučajeva nije kriva žena. Najčešće je kriv sam muškarac.

Kroz život najčešće idemo sa jednim setom prijatelja (uz eventualnu povremenu promenu, naravno) ali svoje "ženske" veze menjamo često, pa tako kada nova žena naiđe najčešće prestanemo da mislimo svojom glavom, a počnemo svojim penisom. Naše odluke više ne donosi glava, donosi ih penis. Dobri prijatelji se teško nalaze. Bez obzira šta se dogodi, kada počnete da se viđate sa novom devojkom prijatelji obično izvuku deblji kraj. To ne bi smelo da bude tako. Muškarca definišu njegova dela, njegova dostignuća, njegov karakter i njegovi prijatelji. Dobri se prijatelji teško nalaze. Bez obzira šta se dogodilo u vašem životu, oni će uvek biti tu za vas. Žene dolaze i prolaze. Kada su zadnji put brojali, bilo ih je tri milijarde na svetu. Pravi prijatelji su druga priča pa je važno ne izgubiti kontakt s njima. Pre svega, u životu je vrlo malo ljudi kojima možete verovati. Biće trenutci u vašem životu kada će vam biti teško i moraćete nekoga da zamolite za uslugu ili mišljenje kome verujete. U tim trenutcima vam trebaju dobri prijatelji. Ako pokrenete posao i on uspe, okrenućete se najbližim prijateljima jer im verujete da vas neće preveslati.

Druga stvar, kada sretnete ženu ona će vrlo verovatno promeniti neke aspekte vaše ličnosti. Međutim, vaša suština nikada ne sme da bude promenjena. I tada vam trebaju prijatelji da vas podsete ko ste. Zaplačite pred prijateljima i oni će vas lupiti po glavi. Počnite da pričate kako je odličan novi album Celine Dion i možete očekivati još jedan udarac po glavi. Prijatelji će to učiniti za vas.

Treće, vaši su prijatelji trajni izvor podrške, ohrabrenja i kritike. Daće vam nepristrasna mišljenja, reći će vam kada se ponašate kao idiot, a kada ste genije. Potapšaće vas po ramenu kada napravite dobar posao i lupiti po glavi kada preterate. Svima nam to treba. Mi smo nesavršene osobe i ponekada se ponašamo glupo, a dobri prijatelji imaju tendenciju da nas vrate na mesto.

Iako se prijatelji menjaju s vremenom, svako od nas zadrži vrlo mali set prijatelja (obično dva do pet) sa kojima je blizak - želite da sa njima delite svoje uspone i padove.

Povratak na početak

KAKO OSVOJITI ŽENU ONLINE

Afere u cyberspace-u

Postoji mišljenje da je online dating samo za ružne tipove koji ne mogu da smuvaju devojku ili za one koji se boje odbijanja. Možda, ali činjenica je da cela priča funkcioniše. Ako komunicirate sa potencijalnom devojkom online i shvatite da je luda, zla ili jednostavno nije za vas, jednostavno prekinete komunikaciju i krenete dalje. Pokušajte to da uradite na prvom sastanku i videćete da nije tako lako.

Lično poznajem muškarce u vezi koji su otišli na sastanak iz čiste znatiželje da bi zatim otkrili kako sa ženama koje su tamo upoznali imaju puno više zajedničkog od njihovih sadašnjih devojaka. Zato, ako gubitnici čine veći deo muške populacije na online dating siteovima, ko čini ostatak. I još važnije, kakve žene možete tamo sresti?

Zaposleni ljudi koji nemaju vremena za izlaske i gnjavaže sa pićem i plesom samo da bi upoznali nekog novog, na primer.

Razvijanje svog online identiteta neće učiniti puno za vaše društvene veštine, ali vam može pomoći u trenutnoj situaciji. Ako radite 50 sati nedeljno, idete u teretanu, živite sami i sami se brinete za čišćenje i kuvanje, onda kada sve saberete ne ostaje vam puno vremena za upoznavanje novih ljudi. Sa druge strane, žene koje koriste ove usluge često pokušavaju da nađu princa na belom konju koji će ih upoznati kao osobu pre nego li ih odvede u krevet. Internet omogućava ljudima da se upoznaju pre nego li odu u krevet.

Iako vam se može dogoditi da naletite na seksi komad koji traži samo neobavezan seks, većina njih ustvari traži muškarca za ozbiljniju vezu. Kako bilo, odabir je na vama.

Povratak na početak

Vi ste šef

Zamislite samo, ono što vam Internet u osnovi nudi je katalog žena koje traže dečka, katalog koji možete pregledavati i sa ženama komunicirati u slobodno vreme, dok sedite u pidžami i jedete sendvič. Uporedite to sa oblačenjem u fancy odeću, stavljanjem kolonjske vode i odlaskom u zadimljeni kafić gde ćete se nabacivati nekoj fufici koja možda već ima dečka.

Na Internetu možete da listate katalog, pretražujete bazu i odaberete onu koja vam se najviše sviđa. Pored toga, možete proći fazu prvih utisaka bez ikakve muke i eliminisati one koje vam ne odgovaraju.

Evo još nekih prednosti:

 • jeftinije je od izlaska
 • žena formira svoje mišljenje na bazi vaše ličnosti pre nego što sudi vaš izgled
 • ako počne da vas gnjavi, možete da se isključite
 • nije lako upoznati ljude, posebno ako ste stidljivi
 • u početku nema kontakta licem u lice
 • ako niste zgodni prvi utisak o vama steći će na osnovu pisanih reči
 • možete biti sa više devojaka dok ne nađete onu pravu.

Kao što vidite, prednosti je mnogo pa zato nema razloga da ne posetite neki od online dating siteova. U Srbiji su poznati www.poljubac.com i još neki, uglavnom su besplatni i nema razloga da ih ne posetite, barem iz znatiželje. Odlična stvar je i novi Facebook.

Povratak na početak

Zapovedi online romansi

Bez obzira koliko ste tuđih profila pročitali, nije isto dok ne napišete svoj. Problem je što mnogi misle da znaju da ih pišu, a ne znaju.

Budite kreativni i sveži
Navodeći očigledno je dosadno. "Duge romantične šetnje plažom" su otrcane. Budite originalni i sačuvajte se od toga da budete samo još jedan broj u masi.

Nemojte da se hvalite
Stvarno nema razloga da pišete o svom autu ili velikoj plati, bez obzira što će vam to kasnije koristiti. Niko ne voli hvalisavce.

Stavite sliku
Slika je vredna hiljadu reči pa gotovo i da nemate izbora. Stavite svoju sliku novijeg datuma. To će udeseterostručiti broj odgovora koje dobijate, posebno ako je slika dobra. Nikako ne stavljate tuđu sliku ili sliku bilo čega što niste vi.

Pored toga:

1. Kada komunicirate e-mailom, nemojte napisati svoju životnu priču
Ništa ne ohladi ženu više od muškarca koji ne može da prestane da priča. Ako joj pošaljete dugački e-mail o sebi najverovatnije nećete dobiti odgovor. Zašto? Prvo, žene će vas percipirati kao zahtevnog. Drugo, žene vole da budu te koje pričaju. Šta uraditi: Neka vaši odgovori budu kratki. Prve dve rečenice trebaju da budu odgovor na pitanje (ili pitanja), a poslednja rečenica treba da bude rezervisana za postavljanje pitanja. Zamislite, pitanja omogućuju da se "dijalog" nastavi, te ostavljaju utisak da ste zainteresovani.

2. Nemojte da pričate o seksu
Mnoge žene misle da je muškarcima samo seks na pameti. Uglavnom su u pravu pa ćete stići dalje ukoliko u e-mailovima ne spominjete seks. Štaviše, začudili bi se koliko će žena samoinicijativno započeti razgovor o seksu. Kada to učini, znajte da imate zeleno svetlo.

3. Nemojte da lažete
Poznato je da neki muškarci u online profilima lažu o sebi, svojim primanjima ili na primer, poslu. Ako pronađete ženu koja je zainteresovana za vas, a lagali ste, samo je pitanje vremena kada će otkriti istinu. Šta raditi: ako mislite da vaše zanimanje nije zanimljivo ili neka druga vaša osobina nije atraktivna, koncentrišite se na svoje dobre osobine.

4. Nemojte joj slati previše e-mailova ili poruka
Jedan od načina da ispadnete prezahtevni je da joj šaljete tri, četiri ili više e-mailova ili poruka dnevno. Naravno, ako se konverzacija odvija velikom brzinom, onda nemojte da se uzdržavate. U tom je slučaju možete je čak i pozvati na kafu. Međutim, ako ste u ranoj fazi i tek se upoznajete, onda preporučujem da interakciju svedete na minimum. Šta raditi: čak i ako vam je teško, disciplinujte se. Limitirajte broj e-mailova na dva dnevno, a instant messaging konverzacije na 15 minuta. Ako pređete to vreme, izvinite se i recite da morate nešto da uradite i i nemojte ići u detalje. Na taj način ćete ostati misteriozni, što pali žene.

5. Limitirajte broj žena s kojima komunicirate
Jedan od problema Internet datinga je korespondiranje sa prevelikim brojem žena. Znam šta mislite: ako komuniciram sa puno žena, imaću više šansi. Tačno, ali ukoliko to činite uskoro ćete provoditi ceo dan pišući e-mailove. Još važnije, počećete zaboravljati šta ste kome napisali. Što raditi: Ako ste napisali stvarno dobar profil, služeći se ovde opisanim principima, biće vam nemoguće da odgovorite svakoj ženi koja odgovori na vaš oglas. Stoga odgovorite samo onim ženama za koje ste zainteresovani.

6. Nemojte da žurite sa sastankom
Osim ako vas žena direktno ne pita (a neke hoće), okvirno pravilo je da čekate barem nedelju dana od prvog kontakta pre nego li je pozovete na kafu. Ako je pozovete prerano, neće joj biti ugodno i pobeći će. Ako pak predugo čekate, pitaće se "zašto me ovaj tip ne pozove". Kada se to dogodi, automatski joj postanete neatraktivni. Šta uraditi: razmenjujte poruke nedelju dana i posle toga, ako ste zainteresovani, dogovorite sastanak.

Povratak na početak

Kako odgovoriti na njenu poruku?

U većini slučajeva, vaš odgovor treba da bude različit od vašeg oglasa. Pokazaću vam četiri tehnike koje treba da koristite kod odgovaranja na njenu prvu poruku

1. KISS (Keep it short stupid)
Nemojte otkriti previše u prvom mailu. Ako joj kažete sve odednom neće imati potrebu da traži nove informacije. Naučili smo već, ništa neće ohladiti ženu kao brbljava usta. Neka vaš mail bude kratak, tako ćete ostati misterija i ostaviti je zainteresovanu. Pod pretpostavkom da će ona postaviti par pitanja, odgovorite na njih, a zatim joj postavite nekoliko pitanja. To će joj pokazati da ste zainteresovani i omogućiti nastavak konverzacije.

2. Budite duhoviti i pričljivi
Pod duhovitost ne smatram da joj ispričate vic već da vaši odgovori i pitanja imaju dozu humora. Takođe, neka vaš mail bude u duhu svakodnevnog razgovora, a ne formalan.

3. Budite škrti na komplimentima
Jedna stvar koju žene mrze ili vremenom zamrze je muškarac koji im deli previše komplimenata. Umesto toga, budite selektivni i koristite komplimente samo kroz implikacije, Na primer, "Kako si mi danas, šećeru".

4. Nemojte da žurite sa susretom
Ako zatraži da se sretnete, nemojte žuriti. Odgovorite nešto poput: "Naravno da bi voleo da se sretnem sa tobom. Nažalost, za vikend sam kompletno prebukiran, ali slobodan sam sredinom nedelje." Koristeći takav odgovor misliće da ste zaposlen tip... a možda i da imate druge dogovorene sastanke. Ako žena misli da vas druge žene žele, želeće vas još više.

To je to. Lagan i brz način za odgovaranje na mailove koje ćete primiti koristeći u prethodnom poglavlju opisane metode.

Povratak na početak

Kako je pozvati na sastanak?

OK, suzili ste svoj izbor na nekoliko obećavajućih kandidatkinja. Sada je vreme da zapečatite stvar: pozovite je na sastanak. Pre nego što je pitate, važno je saznati da li je spremna za tako nešto.

Ne želite je pitati prerano; tako ćete ispasti očajan i nametljiv, što će je preplašiti. Isto tako, ne želite čekati predugo jer će vas smatrati uplašenim i kolebljivim i brzo izgubiti interes. Umesto toga, morate kaliti čelik dok je vruć; pozvati je da izađe u trenutku kada je pala na vas i želi da se uveri da ste u stvarnom životu dobri kao u virtuelnom.

A kako dakle znati ako je sprema susresti se sa vama?

1. Pita vas za vikend planove
Ako vas žena s kojom virtualno komunicirate odjednom počne ispitivati koji su vam planovi za vikend, šanse su da vam šalje signale kako želi da bude deo tih planova. Ako se to dogodi zgrabite priliku.

Šta učiniti: Možete početi sa "Trenutno nemam nikakvih planova. A ti, imaš li ti kakvih planova?". Ako kaže da nema, pozovite je negde.

2. Pita vas gde izlazite
Ako vas žena pita gde volite da izlazite, ono što stvarno implicira je da želi da ide tamo... sa vama.

Šta učiniti: Kažite joj gde izlazite, i spomenite da ćete tamo otići u petak. Ostanite na tome i čekajte da vidite kako će odgovoriti. Zapamtite, pre ćete izaći na sastanak ako se ostavljate utisak kako vam ne gori pod nogama.

Ako odgovori sa "I meni se tamo sviđa, možda se vidimo" pozovite je da idete zajedno.

3. Ona priča o filmu koji bi htela da gleda
Ovo je slično kao i pod dva. Ako žena počne da priča o filmu koji bi htela da gleda, ono što verovatno pita je "Da li želiš u bioskop samnom?".

Šta učiniti: Ukoliko to ne učini odgovorite sa: "Pre ili kasnije želeo sam da se nađemo. Hajdemo u bioskop". Ono sto sledi je jednostavno, ili će prihvatiti ili neće. To je odlična prilika i nemojte oklevati. Istovremeno, nemojte da ostavljate utisak da ste previše željni.

Odgovorite sa "Da, i ja bi hteo to da pogledam". Šanse su da će predložiti da zajedno odete u bioskop.

4. Pošalje vam dva e-maila za redom
Ako komunicirate s njom nedelju dana ili više, a zainteresovana je da se nađete, ovo je dobar test da to proverite.

Šta učiniti: Nemojte joj slati mailove dan ili dva. Ako vam pošalje mail idući dan i pita da li ste još uvek živi, onda znate da je spremna da se sretnete uživo. Izuzev direktnog pitanja, ovo je najbolji test da vidite ako je neka žena spremna na susret s vama.

I to je to. Princip osvajanja na Internetu nije bitno drugačiji od onoga u "stvarnom svetu", s tom razlikom što se vizuelni utisak odgađa za prvi susret, do kada možete steći bodove na račun vašeg karaktera, osobina i interesa. Nakon toga vrede sva pravila opisana u "off-line" poglavljima.

 

Eto to bi bilo to. Možda je malo preopširno i neke stvari se ponavljaju više puta, ali to je da se ne zaboravi bitno. Ovo će možda nekom pomoći da postane zavodnik, nekom da sačuva brak, neko će da misli da je glupost u svakom slučaju ne mislim da škodi. Kada se tekst pročita do kraja možemo se i prepoznati u nekom opisu.

Pozdrav i srećno osvajanje, muvanje.

 
 

Pocetna strana | O sebi | Kontakt
Web design by Gasasoft ©2005 Copyright